Iz školskog svijeta
(O)SIGURAN ONLINE
Okrugli stol o sigurnosti djece na internetu
objavljeno: 16. listopada 2017.

Na okruglom stolu bit će riječi o međunarodnim praksama iz primjera Švedske s obzirom na to da će jedna od govornica biti Ewa THORSLUND, direktorica Swedish Media Councila, koji je zadužen za edukaciju djece kako bi bolje razumjela medije te ih kritički promatrala.

Cilj je okruglog stola potaknuti raspravu o važnosti edukacije roditelja kada je posrijedi sigurnost djece na internetu. Prema statistikama, čak 88% djece i mladih izjavilo je da su svjedočili zlobnim komentarima i radnjama na društvenim mrežama.

Na okruglom stolu bit će predstavljena i brošura o sigurnosti djece na internetu namijenjena roditeljima i nastavnicima, koju će Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu (Djeca medija) predstaviti i u 12 osnovnih škola.

Na okruglom će stolu govoriti i Ivana MILAS KLARIĆ, pravobraniteljica za djecu, Tea BREZINŠĆAK, psihologica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Ivo JAKIĆ, policijski savjetnik Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a, Walter LEONHARTSBERGER SCHROTT, predsjednik udruge Wiener osiguranja VIG te predstavnici projekta Djeca medija, Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.