Iz školskog svijeta
POREČ
Održana 21. Smotra dječjeg stvaralaštva
objavljeno: 26. listopada 2017.

… došli su na jednome mjestu pokazati što su naučili od posljednjeg susreta u Našicama.

Delegacije su došle iz svih krajeva Lijepe Naše, i to iz Bakra, Čakovca, Čazme, Karlovca, Koprivnice, Kutine, Križa, Lekenika, Našica, Ogulina, Požege, Pule, Rajića, Ravne Gore, Stubičkih Toplica, Šibenika, Tuhlja, Umaga, Varaždina, Zaboka.

DND Poreč, potpomognut Gradom Porečom i Pučkim otvorenim učilištem, otvorio im je vrata Porečkoga kazališta, a zahvaljujući porečkim obiteljima, djeca su boravila kod svojih vršnjaka. Pozornica im je bila dovoljno velika, ali vremena je uvijek premalo kada treba sažeti sve što znaš. No smotre koje od 1996. godine organizira Savez, svake godine u drugom gradu, nisu natjecateljske naravi. Cilj je da djeca opušteno pokažu najbolje što znaju, a članovi stručne komisije Ksenija Rožman, Desanka Virant, Sanja Pančevski Tich, Marina Dželalija i Eugen Vrzić nakon toga razgovaraju s voditeljima, daju im savjete te pohvale dobro i kreativno ispunjavanje slobodnog vremena djece.

Smotra je počela izložbom u Maloj galeriji POUP-a u 18:30 u kojoj su izloženi dječji radovi iz 10 DND-a, uključujući porečki. Izložbu je postavila Marina Dželalija uz pomoć volontera i volonterki DND-a, a otvorio Eugen Vrzić. Otvaranje Smotre posebno su ukrasila djeca iz Osnovne škole Poreč, Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin, Umjetničke škole i Udruge mladih USB. Goste smotre su pozdravili dopredsjednica Društva NAŠA DJECA Poreč Divna Radola, porečki gradonačelnik Loris Peršurić, zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar i dopredsjednica Saveza DND Sanja Škorić. Na pozornicu 21. smotre izišlo je 20 DND-a koji su se predstavili s 27 točaka, a u nedjeljnom, revijalnom dijelu nastupilo je njih 11 i još su jedanput posijali radost u publici. Na zatvaranju su okupljene pozdravili predsjednica DND-a Poreč Sonja Kotur Lovreković i tajnica DND-a Snježana Lehman.

Ukupno je na organizaciji i izvedbi smotre sudjelovalo oko 650 odraslih i djece, a DND Poreč potpomognut Savezom društava Naša djeca Hrvatske sve je to proveo glatko.

Vikend u Poreču prštao je dječjom energijom te zahvaljujemo obiteljima koje su ugostile djecu, Pučkom otvorenom učilištu, vrijednim volonterkama i volonterima te svima iz DND-a Poreč na izvrsno odrađenu domaćinstvu 21. Smotre dječjeg stvaralaštva. [ IZ DRUGIH IZVORA | savez-dnd.hr ]