Jučer-danas-sutra
25. MEĐUNARODNI SKUP HRVATSKOG DRUŠTVA UČITELJA I PROFESORA NJEMAČKOG JEZIKA
Trakošćan ugostio 250 učitelja i profesora njemačkog jezika
objavljeno: 26. listopada 2017.

S ciljem obilježavanja 25. godina postojanja Društvo je pokrenulo aktivnosti poput projekta Njemački otvara mnoga vrata u suradnji s Veleposlanstvom SR Njemačke u Zagrebu te nagradni natječaj Priče o uspjehu zahvaljujući njemačkom jeziku za sve koji u Hrvatskoj uče njemački.

U sklopu svečanog otvorenja skupa pobjednicima natječaja dodijeljene su nagrade.

Programu svečanog otvaranja nazočili su referent za kulturu Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu Arne Hartig, član Predsjedništva Međunarodnog udruženja profesora njemačkog jezika Benjamin Hedžić, voditeljica Jezičnog odjela Goethe Instituta Kristine Petrušić, dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, zamjenica gradonačelnika Ivanca Lidija Kozina, predsjednica općinskog vijeća Bednje dr. Marija Kolačko, predsjednice susjednih udruženja profesora njemačkog dr. Brigita Kacjan iz Slovenije i Dubravka Vukadin iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji je skup dao dijakronijski osvrt na učenje i podučavanje njemačkoga kao stranog jezika i na njegov status u redovitome obrazovnom sustavu u Hrvatskoj u proteklih više od dva desetljeća.

Program je obuhvatio 32 radionice, devet priloga o primjerima dobre prakse te pet plenarnih predavanja renomiranih stručnjaka iz Münchena, Beča, Salzburga i Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika je okupilo oko 250 učitelja i profesora njemačkog jezika iz cijele Hrvatske, čime ovaj skup postaje najbrojnije stručno usavršavanje na državnoj razini namijenjeno profesorima njemačkog jezika.

Skup je organiziran u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Goethe Institutom Hrvatska i Austrijskim kulturnim forumom, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-SKitarović. [ IZ DRUGIH MEDIJA | eivanec.com ]