Zanimljivosti
GRADSKA KNJIŽNICA SVETI IVAN ZELINA
Održano je natjecanje u čitanju naglas za osnovce
objavljeno: 30. listopada 2017.

Mentorice Maja Hunjadi Barišić i Barbara Mihaljević vrlo su dobro pripremile učenike, tako da su nijanse odlučivale o pobjedniku. Pobjednici imaju visoko postavljenu ljestvicu s obzirom na to da su učenici OŠ Dragutina Domjanića dosad na županijskom uvijek bili unutar prva tri mjesta, a dva puta su sudjelovali i na nacionalnom natjecanju u Sisku, što želimo i ovogodišnjim pobjednicima.

  U mlađoj se kategoriji (za učenike trećega, četvrtoga i petog razreda) natjecalo osmero učenika, sedmero iz zelinske i jedan iz donjozelinske. Svi su bili apsolutno izvrsni, uživljeni u svoje knjige i likove! Čitali su se Harry Potter, Paulina P., Bum Tomica, 5 prijatelja, Bljakburger, Kaktus bajke, Petar Pan, Tini!

Prosudbena je komisija (Valentina Strelar Dananić, Maja Valjak i Robert Svornik) imala težak zadatak i na kraju odlučila: pobijedio je Tin Neubauer iz donjozelinske škole, Maja Banovec bila je druga te Marko Jakubec treći (oboje iz zelinske škole).

  U starijoj se kategoriji (za učenike šestoga, sedmoga i osmog razreda] natjecalo 11 učenika, osmero iz zelinske i troje iz donjozelinske škole. Predlošci za čitanje odlični: opet Bum Tomica i Harry, Divlji konj, Koraljna ogrlica, Imaš fejs?, Hej, ne želim odrasti!, Smisao života jednog psa, U potrazi za Alaskom… Svi opet pripremljeni, sjajni, uživali u svojim knjigama!

Prosudbena je komisija odlučila da je ovaj put najstariji i najiskusniji – bio i najbolji. Pobijedio je Matej Špehar, druga je bila HermionaLaura Horvatin, a treća Martina Vrščak. [ IZ DRUGIH MEDIJA | prigorje.hr ]