Zanimljivosti
KOPRIVNICA
Održana početna konferencija projekta „Znanje kao dar”
objavljeno: 3. studenoga 2017.

… te je sufinanciran iz Europskoga socijalnog fonda. Glavni nositelj projekta je Grad Koprivnica, a partneri su Osnovna škola „Đuro Ester“, Osnovna škola „Braća Radić“ i Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“.

Početnoj konferenciji nazočili su Mišel Jakšić, gradonačelnik, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, Krešo Grgac, ravnatelj OŠ „Braća Radić“, Sonja Prelogović, ravnateljica OŠ „Đuro Ester“, Maja Balaško, voditeljica Odsjeka za europske poslove i održivi razvoj, te Bojan Solomon, koordinator projekta.

Beskrajno se veselimo ovakvim projektima gdje promičemo određene granice u obrazovanju i u strukturi obrazovanja u Koprivnici. Rezultati pokazuju da imamo izvrsne nastavnike i nastavnice, da imamo osobito talentirane đake i vjerujemo da je ovo projekt u kojem ćemo imati potporu i Europske unije i u nabavi didaktičkih pomagala i u stvaranju određenih novih okvira i programa za prepoznavanja darovitih učenika, novi iskorak u našemu obrazovnom sustavu, u našim osnovnim školama. Uvjeren sam da će to još više poboljšati rezultate koje svi zajedno sa đacima ostvarujete na mnogobrojnim natjecanjima, što županijskima, što državnima, što međunarodnima. Mi ćemo vam biti partner kao i u svemu uvijek do sada, želimo vam mnogo uspjeha i uspješan projekt– rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Zahvaljujući projektu omogućit će se jačanja kompetencija nastavnika i stručnih suradnika u osnovnim školama, zatim izradba i provedba individualiziranih programa rada te novih metoda i oblika rada, praćenje i poticanje darovitih učenika. Također, nabavit će se nova didaktička oprema za škole te organizirati studijska putovanja.

Osnovni cilj projekta jest doprinos sustavnoj skrbi i razvoju potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima u osnovnim školama jačanjem kapaciteta odgojno-obrazovnih ustanova na području grada Koprivnice.

Na konferenciji je ujedno potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „Znanje kao dar“. Ukupna vrijednost projekta je 996.454 kuna, dok bespovratna sredstva iznose 773.425 kuna, a provodit će se 18 mjeseci. [ IZ DRUGIH IZVORA | koprivnica.hr ]