Iz školskog svijeta
INA PREDLAŽE DA SVOJ TIM REGISTRIRAŠ ODMAH
I ove godine Junior Freshhh natjecanje za srednjoškolce
objavljeno: 9. studenoga 2017.

Riječ je o internetskomm natjecanju tročlanih timova u rješavanju zadataka iz prirodnih znanosti (matematika, fizika, kemija, biologija i geografija). Natjecanje se održava u dva kruga.

ROK ZA REGISTRACIJU

Rok za registraciju tročlanih timova jest 24. studenoga 2017. do 23:59 sati. Kako bi registracija tima bila uspješna, potrebno je da sva tri člana potvrde registraciju elektroničkom poštom zaključno s 24. studenim do 23:59 sati jer u protivnome nijedan od članova tima neće imati mogućnost uključenja u igru.

■  PRVI KRUG NATJECANJA

Prvi krug natjecanja, odnosno virtualno natjecanje, održat će se u razdoblju između 24. studenoga i 17. prosinca 2017. Za rješavanje svakoga kola zadataka imat ćete dva dana. Detaljan raspored kola i zadataka možete pratiti na mrežnoj stranici u rubrici „Raspored igre”. Svaki tim dobit će bodove za dostavljene odgovore nakon svakoga kola zadataka. Nakon isteka pojedinoga kola tim više neće moći pristupiti rješavanju zadataka iz toga kola. 
Rješavajući zadatke, timovi prikupljaju bedževe na sljedeći način:
• Junior bedž – 50 posto riješenih zadataka
• Senior bedž – 75 posto riješenih zadataka
• Ekspert bedž – 100 posto riješenih zadataka.
Za svaki ćete bedž dobiti i jedan dodatni bod!

■  ZADATCI

Zadaci su za sva tri člana tima dostupni pristupom internetu putem glavne stranice Junior Freshhh uz korisničko ime i lozinku tima. Prijavljuje se odabirom poveznice „Prijava” od prvog dana virtualnog dijela natjecanja. Rješenja zadataka NE MORAJU poslati sva tri člana, dovoljno je da to učini jedan od članova tima. Nakon što jedan od članova tima unese rješenje zadatka, više neće biti moguća izmjena, stoga temeljito razmislite o rješenju! Uputno je, dakle, zajednički se dogovarati o rješenju i tek nakon toga jedan od članova ekipe trebao bi dostaviti rješenje zadatka.

■  NE PREPORUČUJEMO

Ne preporučujemo da ekipe iz iste škole međusobno surađuju te time obezvrijede rezultate pojedinačnih timova. Naime, ovim natjecanjem tragamo za najboljim mladim talentima iz područja prirodnih znanosti.

■  ORGANIZATORI

Organizatori zadržavaju pravo da u slučaju postizanja istog broja bodova raspisivanjem dodatnih zadataka odluče o ostanku tima u natjecanju, odnosno u slučajevima kada ni nakon toga nije moguće nedvosmisleno odlučiti koji timovi ostvaruju pravo za nastavak igre, da o tome odluče ždrijebom. Budući da putem mrežne stranice održavamo kontakt s ekipama uključenima u igru, molimo da je ekipe pozorno prate.

■  NAJUSPJEŠNIJA ŠKOLA

Najuspješnijim školama smatraju se one iz kojih se prijavio najveći broj timova za internetski krug i koje će do kraja sudjelovati u natjecanju te na sva postavljena pitanja dati odgovore pogodne za vrednovanje. Ako na kraju internetskoga kruga nije moguće nedvosmisleno utvrditi koje su najuspješnije škole, organizatori zadržavaju pravo da o tome odluče ždrijebom.

■ PRIJAVLJUJETE SE OVDJE