Zanimljivosti
STRUKOVNA ŠKOLA VIROVITICA
Odobren im projekt „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“
objavljeno: 10. studenoga 2017.

Među 21 odabranim projektom jest i projekt „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“, koji je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoje Virovitičko-podravske županije u suradnji sa Strukovnom školom Virovitica i Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije. Projekt je dobio visokih 98,5 posto bodova i u stopostotnom iznosu će biti financiran bespovratnim EU-ovim sredstvima, u iznosu od 1.412.696,22 kuna.

Nositelj projekta je Strukovna škola Virovitica s osam partnera: sedam srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije i Virovitičko-podravska županija, koja je ujedno osnivač srednjih škola. Tim će projektom odgojno-obrazovni radnici stručnim usavršavanjem nadograditi svoja znanja iz područja financijske i digitalne pismenosti te pružati izravnu potporu učenicima. Projektnom aktivnošću Provedba izvannastavnih aktivnosti iz područja financijske i digitalne pismenosti kroz neposredan rad s učenicima izravno će se pridonijeti razvoju ključnih kompetencija učenika srednjih škola. Projektne aktivnosti omogućuju učenicima da stječu naviku štednje, osmisle, predlažu i provode kampanju podizanja svijesti u svojoj školi, susjedstvu i široj zajednici.

Virovitičko-podravska županija kao prijavitelj ili u svojstvu partnera redovito se prijavljuje na natječaje koji su financirani iz EU-ovih fondova i time podiže kvalitetu obrazovanja, a zahvaljujući provedenim EU-ovim projektima u školama na području županije podignut je odgojno-obrazovni standard. [IZ DRUGIH IZVORA | icv.hr ]