Školska knjiga za vas
6. DAN INTERLIBERA
Najslađe za kraj: Školska knjiga zadnji dan posvetila najmlađima
objavljeno: 12. studenoga 2017.

Najprije je predstavljena ilustrirana slikovnica o hrvatskoj himni “Lijepa naša domovino”.  Slikovnicu su predstavili dr. sc. Ante ŽUŽUL, Marijana PINTAR, Marsela HAJDINJAK i urednica Emica CALOGJERA ROGIĆ.

A onda su veliku svečanost knjiga i slikovnica svojim nastupima uveličali sjajni dječji zborovi  “Kikići” i “Genijalci”! I bilo je veselo i genijalno!

Prekrasno ilustrirana slikovnica o hrvatskoj himni LIJEPA NAŠA DOMOVINO, koju je ilustrirala Marsela HAJDINJAK, donosi uz hrvatski tekst i prijevode nacionalne himne na pet svjetskih jezika [engleski, talijanski, francuski, njemački, španjolski] u vrsnim prijevodima Mate MARASA i Viktora ŽMEGAČA. Kroz simbole nacionalne kulture i povijesti ilustriran je značenjski sloj teksta hrvatske himne što ga čini razumljivijim djeci, a simboli su dodatno objašnjeni u legendi uz ilustracije u knjizi. U slikovnici su i kratke informacije o himni te notni zapis. Namijenjena je djeci u zemlji i inozemstvu od 8+.

A da zaista bude sve u znaku tvrdnje ‘dječje priče su najljepše priče’ bogati je program nastavljen predstavljanjem knjiga “Svaka je mrvica važna – 120 priča za djecu” autorice Marice MILČEC i “Zelene slikopriče” autorice Željke HORVAT-VUKELJA. I opet su dječji glasići prekrasnom pjesmom obogatili svečanost knjige. Ostalo govori naša fotogalerija.