Zanimljivosti
SLATINA
Edukativni program „Prevencija huliganizma i govora mržnje“
objavljeno: 12. prosinca 2017.

… učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda Srednje škole Marka Marulića i Industrijsko-obrtničke škole iz Slatine, njih ukupno 255, koji su već prije nekoliko dana u prostoru učionica svojih škola prikazom prezentacije u PowerPointu na zadanu temu prošli dio edukativnog programa.

Program je počeo u 11.30 sati, uvodnim govorom Voditeljice službe za prevenciju Ravnateljstva policije Sandre Veber, koja je pozdravila sve nazočne, dok je nakon najave zaposlenik Ravnateljstva policije Tomislav Ferić nastavio program prikazivanjem projekcije filma Na domaćem terenu – Heimspiel, filma njemačke produkcije kojim se nastoji utjecati na nasilničko ponašanje mladih osoba, nastaloga u programu prevencije kriminaliteta Policije pokrajina i Saveza (ProP – Das Programm Polizeiliche Kriminalpravention der Lander und des Bundes).

Film govori o mladom nastavniku etike Andreassu Vossenu, koji živi dvostruki život uglednog nastavnika u gimnaziji i huligana, sudionika brutalnih fizičkih sukoba te ovisnika o adrenalinu. S dolaskom novog učenika u razred kojem Andreass predaje situacija se dodatno komplicira jer je novi učenik Denny također huligan… Naravno, svoj doprinos cjelokupnom programu dali su izvođači glazbenog sastava Čista petica, koji su glazbom pokušali upozoriti nazočne učenike da je u društvu bitna međusobna generacijska tolerancija. Na kraju programa voditeljica Sandra Veber zahvalila je svim sudionicima programa, osobito učenicima, te im poručila da šire ljubav, a ne mržnju. [ IZ DRUGIH IZVORA | vpz.hr ]