Zanimljivosti
HVALA IM ZA SVE!
Prosvjetari iz Međimurja otišli u mirovinu
objavljeno: 17. siječnja 2018.

…te djelatnike u sustavu obrazovanja s područja Međimurja u školskoj godini 2016./2017.

Pritom su im čestitali na cjeloživotnom obavljanju jednog od najodgovornijih i najtežih poslova, obrazovanju djece, te odali priznanje njihovu dosadašnjem radu.

Nagrade i čestitke zaslužili su: Dragica Črep, Marija Katanec, Dragica Rusak, Ruža Kolar, Eva Martan, Jagoda Obadić, Ivan Hižman, Frnjo Jančikić, Carmen Pazman, Mirko Varga, Mira Žerjav, Vera Korunek, Marija Šilec, Nada Novak, Dušan Lapov, Damir Šalari, Emilija Kolac, Željko Medved, Anica Kolmanić, Radmila Popović, Ana Novak, Marija Drk, Ljubica Mikac, Ana Furdi, Đurđa Naranđa, Stjepan Orsag, Božidar Žegarac, Ana Klemenčić, Julijana Debelec, Marija Šafarić, Katarina Anderlin, Verica Mesarić, Branko Smrtić, Vesna Škvorc, Ljerka Biševac, Dragica Stojko i Jasna Višnjić.

Voditeljica svečanosti Mateja Gošćiej iz Ureda za poslove župana, istaknula je kako je ovaj događaj prigoda da se svim tim ljudima na kraju njihova radnog vijeka još jedanput stisne ruka i kaže veliko i ljudsko hvala za sve što su učinili u službi mladih generacija.

Zamjenica župana Sandra Herman, i sama prosvjetna djelatnica, kazala je kako je radeći 15 godina u službi odgoja i obrazovanja shvatila koliko je taj posao zahtjevan i odgovoran u karici odgojnog i obrazovnog rasta onih koji dolaze iza nas.

– Vi ste ti koji ste preuzeli odgovornost za to i časno ste je ispunili. Uz veliko hvala, želim vam da umirovljeničke dane provedete što dostojanstvenije i da se okrenete nekim drugim, manje zahtjevnim obvezama.

S puno pijeteta i poštovanja naspram ljudi pred koje je stao, međimurski župan Matija Posavec je rekao: „Ovakav prijam Međimurska županija tradicionalno priređuje za ljude koji su cijeli svoj radni vijek utkali u sustav razvoja odgojno-obrazovnog procesa. Red je da tim ljudima u trenutku odlaska u mirovinu zahvalimo na svemu što su napravili i da ih prigodno nagradimo”, istaknuo je župan i dodao kako je danas važno u tom sustavu izgrađivati školu za život, a ne samo za ocjene.

Rekao je da se svime što se radi u procesu obrazovanja, od ulaganja u infrastrukturu i u projekte, šalje poruka koliko je u Međimurskoj županiji obrazovanje važno i ono je, prema županovu mišljenju, definitivno prvo na ljestvici: „Učitelji su ti koji svojim doprinosom, aktivnošću i radom obrazovni sustav čine boljim.”

On, Sandra Herman i Josip Grivec, dijeleći poklone umirovljenim prosvjetarima, stisnuli su im ruku još jedanput, kazavši svakome ljudsko i istinsko – hvala. U ime umirovljenika zahvalio je Željko Medved, bivši zaposlenik OŠ Ivanovec, kazavši kako im je ovaj skup dao prigodu za još jedno generacijsko okupljanje, a završio je s porukom i željom:  „Više novca, manje dijagnoza!”

Ovaj su svečarski trenutak izvedbama na klaviru, klarinetu i saksofonu uveličali učenici Glazbene škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca, uz pomoć svojih učitelja Antuna Horvata, Danijela Marija Novaka, Mirjane Džanko i Marija Jageca. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]