Zanimljivosti
ŠUMARSKA I DRVODJELSKA ŠKOLA, KARLOVAC
Šestero učenika putuje u Francusku
objavljeno: 24. siječnja 2018.

Oni sudjeluju u drugoj fazi projekta koji potiče višekulturnost i toleranciju My involment as a European with refugee children.

U ožujku će predstaviti svoj grad i školu pa sada intenzivno pripremaju prezentacije i sadržaje s kojima će upoznati ostale sudionike u projektu. U Francuskoj će razmjenjivati iskustva, znanja i ideje s mladima iz svih krajeva Europe, a sve u cilju postizanja većih kompetencija u području višekulturnosti.

  • Za sudjelovanje u 2. transnacionalnoj aktivnosti u okviru projekta My involvement as a European with refugee children odabrani su učenici Boris Barić, Valentina Brkljačić, Ante Cindrić, Lucija Gržan, Dario Salopek, Ana Sertić i Leonardo Turkalj (zamjena).

Kriterij za odabir bila je motivacija za stjecanje novih kompetencija i iskustava, dobro poznavanje engleskog jezika, vladanje i opći uspjeh, razvijene komunikacijske vještine, angažiranost u izvannastavnim aktivnostima, odnosno zalaganje u dosadašnjem obrazovanju pojašnjava ravnateljica Đurđica Janjanin.

U sljedećoj će fazi Karlovac u pravom smislu riječi biti grad susreta. U rujnu srednjoškolci iz cijele Europe dolaze u grad na četiri rijeke, a Šumarska i drvodjeljska škola bit će im domaćin.

Posjetit ćemo grad i županiju, a pokazat ćemo im i Slatkovodni akvarij Akvatiku. Imamo mnogo toga u planu, ali sigurno ćemo razviti još zanimljivih ideja, jer do rujna još imamo vremena. Želimo da im Karlovac ostane u lijepom sjećanju pa ćemo se potruditi da tako i bude – ističe ravnateljica Janjanin.

No, najvažnije je od svega odgojiti tolerantnu i otvorenu generaciju mladih ljudi.

Najbitnije je da se otvaramo, da nemamo tabu-tema, da uvažavamo međukulturnu razliku, da to prihvaćamo, kao i toleranciju općenito te rješavanje sukoba. Mislim da je to osnova za kvalitetno društvo – poručuje Janjanin. [ IZ DRUGIH MEDIJA | radio-mreznica.hr ]