Zanimljivosti
PŠ TINA UJEVIĆA, SALINOVEC
Međuopćinska smotra Lidrano 2018. za ivanečko područje
objavljeno: 25. siječnja 2018.

Na početku Smotre nazočnima se obratio ravnatelj škole domaćina Damir Jagić, napomenuvši kako je na ovogodišnji Lidrano pristiglo 36 literarnih radova, šest samostalnih novinarskih radova, sedam pojedinačnih scenskih i šest skupnih scenskih radova.

Pohvalio je trud učenika i mentora, naglasivši da je riječ o smotri te svima poželio uspjeh.

Područje Ivanca poznato je po razvijenom dramsko-scenskom radu pa su i radovi bili redom zanimljivi i razigrani.

Ivanečko će područje tako zastupati Dramske skupine iz Maruševca, Radovana, Višnjice i Ivanca. Za nastup na županijskoj smotri u pojedinačnoj scenskoj kategoriji izborili su se Andreja Kundija iz Lepoglave, Silvija Radelić iz Maruševca te Simon Kušter i Tin Posavec iz Ivanca.

Svojim literarnim radovima na županijsku smotru plasirali su se Anja Brežnjak iz Margečana (Radovan), Amanda Bunčić i Ivan Vusić iz Kamenice, Borna Krog iz Maruševca, Kristina Jurić iz Bednje, Tea Komes i Pavla Ribić iz Ivanca te Iva Pofuk iz područne škole u Salinovcu.

Svih šest pristiglih novinarskih radova ide i na županijsku razinu. Njihove su autorice Mihaela Šprem i Darija Vusić iz Kamenice te Magdalena Kljunić, Anđela Gladović-Nedić, Ida Pintarić i Anja Mudri iz Klenovnika. [ IZ DRUGIH MEDIJA | eivanec.com ]