Zanimljivosti
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA
Potpisan ugovor o darivanju zemljišta za osječku Prvu gimnaziju
objavljeno: 30. siječnja 2018.

Riječ je o zemljištu površine 5440 četvornih metara, čija se vrijednost procjenjuje na oko 921 tisuću kuna. Župan Anušić zahvalio je Erste banci na društvenoj odgovornosti i osjetljivosti. Ponovio je obećanje da će zgrada gimnazije biti izgrađena u iduće dvije do tri godine, a svakako do kraja mandata ove županijske uprave. 

Tom je prigodom istaknuo kako su današnjim činom riješeni imovinsko-pravni odnosi te kako očekuje da će, nakon izbora idejnog rješenja i projektiranja, cjelovitu dokumentaciju i građevinsku dozvolu imati do ožujka iduće godine, kada bi počela izgradnja. 

Boris Centner naglasio je želju Banke da pomogne razvoju lokalne samouprave i svim projektima koji imaju veze s društveno odgovornim ponašanjem te da to nije prvi put da daruju svoju imovinu u društveno korisne svrhe. Dodao je da Erste banka u Gradu i Županiji značajnim sredstvima financira malo i srednje poduzetništvo. Grad Osijek na Osječko-baranjsku županiju već je ranije prenio vlasnička prava nad dijelom neizgrađenog zemljišta na raskrižju Kanižlićeve i Strossmayerove ulice, a sada je Erste banka darovala preostali dio koji je bio u njezinu vlasništvu te je otvoren put realizaciji projekta. [ IZ DRUGIH IZVORA | obz.hr