Zanimljivosti
OŠ 22. LIPNJA, SISAK
Nasilje nije naš izbor
objavljeno: 2. veljače 2018.

… a dr. sc. Daša Poredoš Lavor čitala im je pritom priču PALE SAM NA SVIJETU. Nakon toga su razgovarali o tome može li čovjek živjeti sam na svijetu ili je on društveno biće koje život živi s drugim ljudima, kako prepoznati dobre i loše postupke, kako prepoznati dobra i loša ponašanja te koji su nam ljudi najbitniji u životu. Nakon razgovora, učenici su crtali i predstavljali dijelove priče koji su im bili najdojmljiviji.

„Zaključno se može reći da većina učenika smatra da svi trebamo živjeti u skladu i poštovanju, da su nam vrlo važni roditelji kao podrška u životu, a potom braća, sestre i prijatelji, da postoje ponašanja koja su s razlogom zabranjena te da u životu treba ostaviti dio i za maštanje i sanjarenje” – pojasnila je Poredoš Lavor.

Projekt „NNNI – Nasilje nije naš izbor” financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak”, partneri u projektu su Grad Sisak, Općina Majur, Općina Lekenik, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin iz Hrvatske Dubice, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac iz Siska. Projekt će se provoditi tijekom školske/pedagoške godine 2017./2018. [ IZ DRUGIH MEDIJA | sisakportal.hr ]