IVANEC

Gradonačelnik s drvoprerađivačima: počinje pojačana kampanja za upis u stolare

srijeda, 14. veljače 2018.

Drvoprerađivačkim tvrtkama i obrtima koji posluju u Ivancu i šire kronično nedostaje školovanih stolara, koje su spremni zaposliti odmah nakon završetka školovanja i …

Gradonačelnik s drvoprerađivačima: počinje pojačana kampanja za upis u stolare

… zato pozdravljaju inicijativu Srednje škole i Grada Ivanca da se pojačanom promocijom zainteresiraju učenici i njihovi roditelji za upis u stolarsko zanimanje.

S obzirom na to da lokalni poduzetnici trebaju kvalitetne, školovane kadrove kako bi mogli zadovoljiti sadašnju potražnju i širiti buduću proizvodnju, Srednja će škola u suradnji s poduzetnicima u najkraćem vremenu pokrenuti marketinšku kampanju te pokušati zainteresirati učenike za zanimanje stolara.

U tome će imati potporu Županijske gospodarske komore Varaždin, koja će se u kampanju uključiti sredstvima iz EU projekta namijenjena promociji deficitarnih zanimanja u privredi.

To je glavni zaključak sa sastanka koji je u ponedjeljak, 12. veljače, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić održao s predstavnicima drvoprerađivačkih tvrtki i obrta te Srednje škole Ivanec.

Grad Ivanec u tu se problematiku uključuje u cilju kontinuiranih napora na poticanju lokalne poduzetničke klime i potpore ovoj inicijativi, dok se Poslovna zona Ivanec d. o. o. pridružuje kao nositelj potpornih programa u gospodarstvu.

Inače, inicijativa za sastanak došla je od Srednje škole, koja je u izravnom kontaktu sa strukom pravodobno željela dobiti informacije potrebne za planiranje obrazovne i upisne politike u novoj školskoj godini 2018./2019.

– S obzirom na to da gospodarstvenici trebaju tu struku, odmah krećemo s aktivnostima u cilju promocije ovog zanimanja. Potrebno je obići škole, u obilazak uključiti i same poduzetnike te učenicima i roditeljima pojasniti mogućnosti stipendiranja, praktičnog rada, naukovanja i zapošljavanja – naglasila je ravnateljica Srednje škole Lidija Kozina.

Zdravko Marković, direktor Drvodjelca, poručuje da bi samo za potrebe Drvodjelca Srednja škola u stolarsko zanimanje trebala upisati najmanje 15 učenika.

Mladen Canjuga, vlasnik obrta Stol – interijeri Horvatsko, izrazio je spremnost da se pridruži marketinškoj kampanji i obiđe osnovne škole širega ivanečkoga kraja.

Ivica Friščić, vlasnik Obrta za proizvodnju građevinske stolarije i elemenata koji posluje u Ivancu, kazao je također da bi u perspektivi trebao nekoliko novih radnika, međutim temeljem dosadašnjih iskustava s učenicima na praktičnoj nastavi konstatirao je njihovu nedovoljnu zainteresiranost i motivaciju za taj posao.

Stručna suradnica u Županijskoj gospodarskoj komori Božica Šantek poručila je da će u upisnu kampanju koja se svake godine provodi u osnovnim školama u cijeloj Varaždinskoj županiji nastojati uključiti i poduzetnike koji će učenicima i roditeljima iz prve ruke moći pružiti sve informacije o naukovanju, stipendijama i zapošljavanju.

U nastavku je skupa Ana Jagetić, voditeljica EU projekata zaposlena u Projektnom uredu Ivanec, nazočne informirala o pojedinim natječajima koji se uskoro otvaraju, a namijenjeni su upravo malim i srednjim poduzećima.

U vezi sa svim natječajima pozvala je poduzetnike da dođu na savjetovanja i informiranje u Projektni ured te navela da su njegove usluge povoljnije od drugih, jer ih subvencionira Grad Ivanec, a usto riječ je o troškovima koji se kod EU programa smatraju prihvatljivima pa ih poduzetnik ne treba financirati iz vlastitih sredstava. [ IZ DRUGIH IZVORA | ivanec.hr ]

Vezani članci
Školski portal: Otvoren međunarodni ljetni kamp HERE Map Makers

Otvoren međunarodni ljetni kamp HERE Map Makers

Tim se povodom u školskoj Učionici budućnosti okupilo 60 sudionika…

Školski portal: Ministar Štromar uručio ravnateljici Kozini Odluku o energetskoj obnovi

Ministar Štromar uručio ravnateljici Kozini Odluku o energetskoj obnovi

…ukupne vrijednosti 39,319 milijuna kuna, od čega su 20 milijuna…

Školski portal: Otvorena učionica budućnosti vrijedna gotovo milijun kuna

Otvorena učionica budućnosti vrijedna gotovo milijun kuna

Učionica je opremljena vrhunskom informatičko-komunikacijskom tehnologijom – s 25 prijenosnih…

Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Znanost je zabavna

Znanost je zabavna

Organizatori projekta žele radionicama, predavanjima, izložbama…

Školski portal: Kuda koji, mili moji

Kuda koji, mili moji

Zboraši idu u 2. d, prirodnjaci…

Školski portal: Učenje je muka. Znanje je moć.

Učenje je muka. Znanje je moć.

Znati govoriti strani jezik tečno euforija…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…