Zanimljivosti
STRUKOVNA ŠKOLA GOSPIĆ
Učenik Josip Jurković nagrađen za poeziju u BiH
objavljeno: 19. veljače 2018.

… koji živi u Ličkom Osiku, s pjesmom „Garave oči” osvojio je književnu nagradu za najromantičniju ljubavnu pjesmu, u kategoriji mlade nade ljubavnoga pjesništva. Mentor mu je nastavnik Ivan Gaćina. Jurković je i nedavno na literarnom natječaju s temom „Moje novogodišnje želje”, koji je organizirala Samostalna narodna knjižnica Gospić, osvojio prvu nagradu za pjesmu „Godina iz snova”, dok je njegov razredni kolega Hrvoje Brajković na istom natječaju uz istoga mentora osvojio treću nagradu za kratku priču „Moje novogodišnje želje”.

Strukovnu školu Gospić uspješno vodi ravnatelj Ivan Orešković, a učenici trogodišnjih i četverogodišnjih zanimanja iz godine u godinu sve više proširuju svoje vidike, dokazujući da se uz ozbiljno vodstvo, organizaciju i timski rad može napraviti pozitivan iskorak za sebe i svoju okolinu, što se od njih i očekuje, jer su Grad Gospić i Ličko-senjska županija oduvijek bili vrelo nepresušnih talenata.

U zborniku ljubavnih pjesma pod nazivom „Pjesnici koji dodiruju ljubav VII” organizator je iskazao zahvalnost osnovnim i srednjim školama iz regije koje su sudjelovale na natječaju, a iz Republike Hrvatske ovog se puta odazvala samo Strukovna škola Gospić. [ IZ DRUGIH MEDIJA | lika-express.hr ]