Zanimljivosti
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
Članovi MIS-a i MIK-a jedini idu na državno natjecanje
objavljeno: 23. veljače 2018.

… Martin Josip KOCIJAN, učenik 2. razreda Gimnazije Josipa Slavenskoga iz Čakovca, i Jurica HORVAT, učenik 4. razreda Gimnazije Josipa Slavenskoga iz Čakovca, plasirali su se na državnu razinu natjecanja iz informatike u kategoriji Primjene algoritama.

Oni su jedini Međimurci koji će „braniti boje” naše županije na državnom natjecanju koje će se održati u Primoštenu od 13. do 16. ožujka 2018. godine.

Prag za prolaz sa školske razine na županijsku razinu natjecanja osnovnih škola u kategorijama Primjena algoritama i Logo bio je u Međimurskoj županiji, na što smo upozorili, određen previsoko, što potkrepljuje plasman Dominika Vugrinca na državnu razinu natjecanja, dok učenik Maksimilijan Hižman, koji je na školskom natjecanju osvojio 119 bodova, nažalost nije dobio priliku natjecati se na županijskoj razini.

Dominik Vugrinec, nakon školske razine natjecanja, sa „samo” 120 bodova kao zadnjeplasirani jedva je ostvario pravo plasmana na županijskoj razini. S prvim mjestom u županiji, odnosno sedmim u državi, ostvario je nevjerojatan uspjeh plasmana na državnu razinu natjecanja.

Nadamo se da će već iduće godine prag za plasman sa školskog natjecanja na županijsko biti ipak znatno tolerantniji, kao što je to slučaj u drugim županijama, a samim će time i broj učenika koji imaju priliku plasirati se i na državno natjecanje biti aznatno veći. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]