Zanimljivosti
SAMOBOR
Mala škola socijalnih vještina
objavljeno: 5. ožujka 2018.

… započeo je s aktivnostima koje će im u tome biti vrlo korisne.

Tim je povodom u prostoru Kina „Pop Up” na Autobusnom kolodvoru u Samoboru u srijedu, 28. veljače, organizirano prvo druženje predstavnika vijeća učenika osmih razreda samoborskih osnovnih škola, tijekom kojeg su se učenici najprije i međusobno upoznali, a zatim u kreativnoj radionici poslušali i prigodno predavanje magistre socijalne pedagogije Sonje Jarebice.

Svoje mlade sugrađane pozdravile su, uz voditeljicu Dječjeg foruma, Bernardicu Petravić, zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i ravnateljica Pučkoga otvorenoga učilišta Samobor Jelena Vojvoda, poželjevši im uspjeh u radu, uz poruku da svoje ideje i kreativnost pokušaju što bolje uobličiti i prezentirati, jer će ih Grad Samobor u njihovim nastojanjima i realizaciji svakako podržati, a potreban im je prostor osiguran u Centru za mlade Bunker, u koji su uvijek dobrodošli.

Upravo su tome namijenjene ovakve radionice i predavanja, pri čemu im je Sonja Jarebica temom Mala škola socijalnih vještina, kojom su se prvo pozabavili naši osmaši i dio njihovih starijih kolegica i kolega, istaknula najvažnije značajke kojima mogu ostvariti ne samo svoje želje, već i samouvjereno kročiti u svijet odraslih i odgovornih građana, a to su samopouzdanje, upornost, prijateljstvo, međusobna suradnja i druge socijalne osobine koje bi, u vremenu u kojem živimo, trebale krasiti mlade ljude željne osobnoga i društvenoga napretka.

Predstavnici naših osmaša, među kojima nisu bili samo oni iz Svetoga Martina pod Okićem, vjerojatno zbog vremenskih neprilika, stečena će iskustva na učeničkim vijećima prenijeti dalje kolegama i nastavnicima u svojim školama. [ IZ DRUGIH IZVORA | samobor.hr ]