Zanimljivosti
SREDNJA ŠKOLA IVANEC
U projektu EU-a Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju
objavljeno: 5. ožujka 2018.

Nositelj je projekta Upravna škola Zagreb, a uz Srednju školu Ivanec, projektni su partneri i srednje škole u Krapini i Zlataru.

Njegova je provedba počela 30. studenoga 2017., a trajat će do 30. studenoga 2019. godine. O tome kako u školama napreduje njegova provedba na jučerašnjoj je konferenciji za medije u Zagrebu izvijestila ravnateljica Srednje škole mr. sc. Lidija KOZINA.

Ovim ćemo projektom znatno ojačati kompetencije naših nastavnika i učenika. Digitalna pismenost danas postaje dio temeljne pismenosti, a poznavanje jezika dio temeljnih vještina. Naši će učenici dobiti mogućnost fakultativno učiti još jedan dodatni jezik, talijanski, a u njemačkom i engleskom jeziku moći će se usavršavati – naglasila je L. Kozina.

Nastavnici koji sudjeluju u projektu različitih su struka – od jezičara i informatičara do povjesničara, pravnika, geografa, psihologa, sociologa i pedagoga. Zajednički izrađuju nove kurikulume kako bi u njima digitalna i višekulturna pismenost postala sastavni dio učenja stranih jezika.

Izradit će i priručnike za nastavnike te radne materijale za učenike. Svi će materijali biti postavljeni u sustav Loomen i bit će dostupni drugim zainteresiranim školama.

Kako bi mogli izraditi kurikulume, nastavnici partnerskih škola polazili su edukacije na početku projekta, i to za provedbu digitalne pismenosti i u korištenju IKT sustava za upravljanje učenjem, o izradi ishoda učenja te o višekulturnosti i međukulturnosti na studijskom putovanju u Nizozemskoj.

Srednja škola Ivanec dosad je realizirala tri projekta iz Europskih strukturnih fondova ukupne vrijednosti 4,5 milijuna kuna u kojima je bila nositelj.

Uz projekt Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju, u školi se trenutačno provodi i projekt Erasmus+ KA2 vrijedan 104 tisuće eura, u kojem je škola također nositelj. Nedavno su obaviješteni da će im se sufinancirati i energetska obnova škole u projektu čija je ukupna vrijednost 8,2 milijuna kuna. Škola se nastavlja prijavljivati na nove natječaje pa je tako nedavno prijavila i partnerstvo u novom projektu Erasmus+. [ IZ DRUGIH MEDIJA | eivanec.com ]