Zanimljivosti
JUBILEJ
Četiri desetljeća Srednje škole Jastrebarsko
objavljeno: 6. ožujka 2018.

Inicijativa da i Jaska ima srednju strukovnu školu potekla je ranih sedamdesetih godina prošloga stoljeća od tadašnjeg udruženja obrtnika. Obrtnici su s njom otišli u Samobor te su 1974. godine u Jaski s radom počela dva područna odjeljenja elektro-metalske struke samoborskoga Srednjoškolskog centra. Četiri godine kasnije, 1. ožujka 1978. godine škola se osamostalila. Danas je polazi 418 učenika u osam razreda gimnazije, četiri razreda ekonomskog usmjerenja, tri razreda prodavača i tri razreda strojarske struke (automehaničari i instalateri grijanja i klimatizacije).

„Vodimo brigu i o znanju i o osobnosti naših učenika i zato smo ponosni na uspjehe naše škole i niz naših projekata. Zajedničkim naporima naši zaposlenici pronalaze i motiviraju vrijedne učenike”, rekla je ravnateljica škole Đurđica Lončarić. Posebno uspješnim projektom škole istaknula je GESTA-u, prije četiri godine proglašenu najboljim kreativnim i inovativnim edukacijskim programom u RH. 

U ime osnivača škole – Zagrebačke županije, današnjoj svečanosti prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak. Zahvalila je zaposlenicima škole na svemu što čine za mlade ljude iz jaskanskoga kraja. „Hvala vam što ste mnoge generacije mladih izveli na pravi put, bilo da su upisali fakultet ili se uključili na tržište rada. Tek vam je 40, a to su najbolje godine. Još uvijek ste dovoljno mladi da budete i poduzetni i puni entuzijazma”, rekla je zamjenica Žužak.

Sjednici su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Jastrebarskoga Stipe Bučar i Domagoj Šlat, koji su ravnateljici predali Zahvalnicu Srednjoj školi Jastrebarsko za četrdeset godina odgojnog i obrazovnog rada, a ujedno poželjeli da i u budućnosti Škola i Grad nastave dosadašnju više nego dobru suradnju. [ IZ DRUGIH IZVORA | jastrebarsko.hr ]