LITERARNO-LIKOVNI NATJEČAJ „KAŠTELANSKE ŠTORIJE 2018.”

Gradska knjižnica Kaštela nagradila najbolje

utorak, 6. ožujka 2018.

Gradska knjižnica Kaštela u prepunoj dvorani dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću dodijelila je nagrade autorima najboljih literarnih i likovnih radova koji su pristigli na Natječaj „Kaštelanske štorije 2018.” povodom Dana grada Kaštela.

Gradska knjižnica Kaštela nagradila najbolje

Kaštela su se i ove godine pokazala kao iznimno nadahnuće brojnim autorima svih generacija iz cijele Hrvatske, koji su na Natječaj poslali 60-ak literarnih i 150 likovnih radova.

■ Teo Antunović, Vanja Škrobica i Marin Pelaić kao autori najboljih literarnih uradaka u kategoriji „autori iz Kaštela i okolice” i

■  Andrica Orošnjak Seka kao autorica najboljega likovnog uratka osvojili su nagrade pokrovitelja Natječaja – Zračne luke Split te 

■  Zvonko Jurčević (Samobor), Ivan Gaćina (Zadar), Mia Nemčić (Makarska) i Monika Peran iz Zagreba (mentorica Dubravka Rovičanac) u kategoriji „autori koji nisu iz Kaštela” osvojili su nagrade pokrovitelja Natječaja – Hotela „Kastel” iz Kaštel Lukšića i Apartmana „Marijeta” iz Kaštel Sućurca (vikend u Kaštelima za dvoje).

U kategoriji literarnih radova pohvaljeni su: 

■  Leo Kovač (Pula), Denis Kožljan (Pula), Branka Mlinar (Omiš), Mario Radunić (Kaštel Novi) i Snježana Tišljarić (Ždala).

U kategoriji „Osnovna škola” nagrađeni su:

■ učenici 3. d razreda OŠ Retkovec iz Zagreba s mentoricom Karmen Jurčević za likovne radove „Kaštelanski crljenak” i „Kaštelanske trišnje”, dok su nagrade za pojedinačne uratke osvojili: 

■  Katja Veseljak i Filip Dominić iz OŠ Retkovec iz Zagreba, 

■  Ante Delić, Jelica Gačić i Toni Zokić iz 5. b razreda OŠ Bijaći iz Kaštel Novog s mentoricom Terezijom Zokić.

U kategoriji „Dječji vrtići – skupna nagrada ” nagrađen je 

■  DV Višnjica (Kaštel Stari) s mentoricom Višnjom Pruže, dok su u kategoriji

„Predškolci – pojedinačno” nagrađeni: 

■  Ivana Ira Šustić (DV Maginja, Kaštel Sućurac, odg. Gita Matulić), Matej Smoljić (DV Maginja, Kaštel Sućurac, odg. Ljilja Radman Podrug) i Melani Perić (DV Trešnjica, Kaštel Lukšić, odg. Smilja Grgurević).

Za likovni rad u kategoriji „Odrasli” ove je godine pohvaljeno pet radova, koji su izloženi u odjelu GKK-a u prizemlju dvorca Vitturi: 

Anka Bešker (Kaštel Sućurac), Marica Božin (Kaštel Sućurac), Mia Nemčić (Makarska), Matea Nizić (Kaštel Gomilica) i Mirko Keglević (Tar – Vabriga).

Svi likovni radovi pristigli na natječaj izloženi su u odjelu GKK-a u prizemlju dvorca Vitturi, dok će svi nagrađeni literarni radovi i radovi koje je odabralo Povjerenstva biti tiskani u zborniku „Kaštelanske štorije 2017./2018.”.

Nakon uvodne riječi ravnateljice GKK-a Renate Dobrić, koja je istaknula kako Natječaj postaje sve uspješniji, jer se svake godine uključuje sve više autora iz cijele Hrvatske, koji nakon proučavanja kaštelanske kulturne i povijesne baštine stvaraju iznimno uspješne literarne i likovne radove inspirirane Kaštelima, nazočnima se obratila dogradonačelnica Kaštela Jadranka Matok Bosančić, koja je istaknula kako joj je drago što uz pomoć „Kaštelanskih štorija” sve više ljudi spoznaje koliko su Kaštela predivna i bogata poviješću.

Za veselo i radosno raspoloženje u prepunoj dvorani dvorca Vitturi, koja je bila pretijesna da primi sve zainteresirane posjetitelje, pobrinula su se djeca iz KUD-a Karol Wojtyla Lana Rubelj, finalistica RTL-ove glazbene emisije Zvjezdice, učenici OŠ Ostrog s učiteljicom Marinom Novak te Nevena Kovač i Anton Jerkunica, učenici OŠ kneza Mislava. Program je vodio Roko Kraljević.

………

Renata DOBRIĆ

Vezani članci
Školski portal: Novo pravilo prestižnih škola za djevojčice

Novo pravilo prestižnih škola za djevojčice

Istu je odluku donijela i škola Spence u svibnju ove…

Školski portal: Cimet – jedna od najstarijih mirodija

Cimet – jedna od najstarijih mirodija

… a cvjetovi imaju neugodan miris. Listovi su ovalni s…

Školski portal: Milijuni djece izbjeglica ne idu u školu

Milijuni djece izbjeglica ne idu u školu

… sa sve većim brojem izbjeglica, unatoč naporima vlada, UNHCR-a…

Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: Za sigurnu školu

Za sigurnu školu

Sindikat PREPOROD i učiteljske grupe s…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…