Jučer-danas-sutra
ŠEST ANDROID APLIKACIJA ZA UČENJE ENGLESKOGA
Kako ubrzati učenje engleskog jezika
objavljeno: 8. ožujka 2018.

Većina ovih aplikacija također je dostupna na drugim platformama i uređajima. Učenici se njima mogu koristiti kako bi vježbali i poboljšali svoje govorne vještine, slušanje, čitanje i pisanje te rječnik i gramatiku.

Ove aplikacije omogućuju niz interaktivnih igara, lekcija, jezičnih aktivnosti, audio i videomaterijale i još mnogo toga.

Provjerite ove aplikacije i podijelite s nama prijedloge koje biste željeli dodati na ovaj popis.

1. DUOLINGO: NAUČITE JEZIKE BESPLATNO

Vježbajte svoje vještine izgovora, čitanja, slušanja i pisanja dok igrate igricu! Poboljšat ćete rječnik i gramatičke vještine odgovarajući na pitanja i završavajući lekcije. Počnite od osnovnih glagola, fraza i rečenica te svaki dan naučite nove riječi.

 2. MEMRISE: NAUČITE NOVE JEZIKE, GRAMATIKU I RJEČNIK

Tečno čitanje, pisanje i izgovor španjolskoga, japanskoga, kineskoga, talijanskoga, francuskoga, njemačkoga, korejskoga i drugih jezika jednostavno je uz Memrise! Učite na zabavan način uz pomoć novih mobilnih alata, niz igara koje testiraju vaš rječnik i pamćenje, više od 30 000 lako razumljivih videomaterijala te interaktivnih računalnih programa.

3. BUSUU

Busuu nudi tečajeve jezika koje su osmislili obrazovni stručnjaci, a koji pokrivaju četiri glavna područja učenja jezika: čitanje, pisanje, slušanje i razgovor. Tečajevi se razlikuju po težini, od početničke do napredne razine. Uz to, Busuu omogućuje stjecanje jezičnih vještina u izravnom razgovoru s izvornim govornicima iz svih krajeva svijeta, u velikoj zajednici koju čini više od 50 milijuna korisnika. Učenici će dobiti personalizirane povratne informacije vezane uz njihove vježbe, pričati s izvornim govornicima te upoznati ljude iz cijelog svijeta.

4. LEARNING ENGLISH: BBC NEWS

 

Naučite engleski uz jednostavne govorne vježbe preuzete s BBC Newsa, BBC-jeva programa za učenje engleskog. Uz svaku su lekciju dostupni audiomaterijali, prijepisi i rječnik, koji vam pomažu da poboljšate gramatiku engleskoga, govorne vještine i proširite svoj rječnik.

5. HELLO ENGLISH: NAUČITE ENGLESKI

Naučite engleski uz više od 400 interaktivnih lekcija i igara, vježbajte koristeći se dnevnim vijestima, raspravljajte s učiteljima i još mnogo toga.

6. ENGLISH CONVERSATION PRACTICE

Koristite se ovom aplikacijom da biste poboljšali svoje govorne vještine engleskoga uz više od 200 lekcija za učenje komunikacijskih vještina, koje uključuju vježbe slušanja, testove i još mnogo toga.

……………………

NAPOMENA

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne edukacijske internetske alate i mobilne aplikacije za učitelje, a njime upravlja tim predanih kanadskih učitelja.
  • Izvor: educatorstechnology.com