Jučer-danas-sutra
NAJBOLJE APLIKACIJE ZA WINDOWS
Deset odličnih obrazovnih alata za učitelje
objavljeno: 9. ožujka 2018.

… u svom poučavanju i koji su nas zamolili da im predložimo neke korisne aplikacije. Stoga smo napravili ovaj popis ponajboljih aplikacija za Windows. Aplikacije pokrivaju različite teme od zapisivanja bilježaka do pojačavanja produktivnosti i organiziranja razreda. Pozivamo vas da ih provjerite i podijelite s nama svoje mišljenje o njima.

1. Kahoot! Create

Besplatno stvarajte zabavne igre za učenje iz bilo kojeg predmeta, za bilo koju dob. Kahoot! je besplatna platforma koja se temelji na igranju te učenje čini zabavnim. Kahoot! unosi zabavu u učionicu, gdje svatko može igrati, osloboditi svoje tajne razredne supermoći i uživati u zajedničkoj suradnji, učenju i igranju.

2. CamScanner

CamScanner vam pomaže skenirati, pohraniti, sinkronizirati i surađivati na raznim sadržajima putem pametnih telefona, iPadova, tableta i računala.

3. OneNote

OneNote je digitalna bilježnica za bilježenje i organiziranje svega što želite na svim svojim uređajima. Zapišite svoje ideje, bilješke za lekcije, vrijeme sastanaka, materijale s interneta, napravite popis stvari koje morate napraviti ili nacrtajte svoje ideje.

4. Sway

Osmislite vizualno upečatljive newslettere, prezentacije i dokumente u nekoliko minuta. Jednostavno dodajte fotografije, videomaterijale i druge multimedijske sadržaje. Sway je povezan s vašim uređajima, društvenim mrežama i internetom.

5. GeoGebra Classic

GeoGebra je besplatan dinamičan softver za matematiku za sve obrazovne razine koji povezuje geometriju, algebru, proračunske tablice, grafove, statistiku i računanje u jednom alatu jednostavnom za korištenje. Interaktivno učenje, poučavanje i procjena napravljena pomoću GeoGebre mogu se podijeliti sa svima na tube.geogebra.org.

6. Trello

Ostanite produktivni uz prekrasno minimalističko sučelje koje vam neće smetati pri radu. Izradite nove kartice na brzinu bez obzira na to gdje se nalazite pomoću prozora Quick Add. Primite obavijesti svaki put kad se nova aktivnost pojavi na vašim Trello pločama. Radite na nekoliko ploča odjednom pomoću višestrukih prozora. Postavite opći prečac koji otvara glavni prozor s bilo koje lokacije.

7. Socrative

Učitelji mogu koristiti Socrative za formativno ocjenjivanje putem testova, anketa s brzim pitanjima te raznih igara, na svim svojim aplikacijama Socrative Windows. Socrative će trenutno ocijeniti, prikupiti i omogućiti grafove rezultata kako bi vam pomogao prepoznati prilike za daljnje poučavanje.

8. Doceri

Kombinirajte desktop kontrolu i interaktivnu ploču u jednoj aplikaciji. Doceri vam daje slobodu da poučavate bez obzira na to gdje se nalazili u učionici. Osmislite lekciju ili prezentaciju, ubacite fotografije, sačuvajte i uredite svoj projekt.

9. Edmodo

Edmodo učenje odvodi izvan učionice tako što pruža besplatno i sigurno mjesto za učitelje i učenike na kojem se mogu povezati i surađivati – bilo gdje, bilo kada.

 10. Minecraft: Education Edition

Minecraft: Education Edition ima sva odlična svojstva koja znate i volite u vezi s Minecraftom, uz dodatne alate, blokove i jezgre poput Kamere i Portfelja, Ploče, Graničnih blokova, Blokova za Dopuštanje/Zabranjivanje, Likova koji nisu za igranje te Agenta koji će izvoditi programske zadatke korištenjem opcije Code Builder. Učenici će također imati pristup nizu besplatnih tema kako bi mogli prilagoditi svoje iskustvo učenja po vlastitoj želji.

……………….

NAPOMENA

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne edukacijske internetske alate i mobilne aplikacije za učitelje, a njime upravlja tim predanih kanadskih učitelja.
  • Izvor: educatorstechnology.com

 

https://www.educatorstechnology.com/2018/03/10-great-educational-windows-apps-for.html