Zanimljivosti
STRUKOVNA ŠKOLA VIROVITICA
Predstavili projekt „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću”
objavljeno: 14. ožujka 2018.

Našu su školu predstavljale učenice četvrtih razreda ekonomskog smjera Iva Keresturi, Nikolina Medvedović i Iva Blažević te profesorice Ana Borbaš-Bajivić i Gordana Kovač i ravnateljica Pavica Biondić-Ivanković. Projekt smo predstavili brošurama, banerom i ostalim promidžbenim materijalima. Ravnateljica i učenica Iva Blažević u nekoliko su riječi pred kamerama Nove TV i HRT-a opisale naš projekt i svrhu koju planiramo ostvariti njegovom provedbom, a to su edukacija učenika i nastavnika Virovitičko-podravske županije u području financijske i digitalne pismenosti.

Na obilježavanju četvrtog Europskog tjedna novca svoje programe vezane za unapređivanje financijske pismenosti uz nas predstavili su i Zdravstveno učilište te Osnovna škola Matije Gupca iz Zagreba. Riječ je o projektima financiranima iz Europskoga socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja” u okviru kojeg je financiran 21 projekt u iznosu od 26 775 000 kuna.

Događaj je nastao u organizaciji Ministarstva financija, Hrvatske narodne banke, Hrvatske udruge banaka, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga i ostalih institucija povezanih s financijskim djelatnostima u Republici Hrvatskoj. Imali smo priliku upoznati njihove programe, razgovarati s voditeljima tih programa, razmijeniti kontakte i zabilježiti pozive na buduću suradnju, što nas posebno veseli, a upoznali smo i našu ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak.

Prijavitelj projekta je Strukovna škola Virovitica, napisala ga je VIDRA, a partneri svih sedam srednjih škola čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija, kao i sama Županija. Svrha je projekta, koji traje 24 mjeseca, nizom projektnih aktivnosti, a posebno edukacijom, proširiti kompetencije ravnatelja, nastavnika i učenika iz financijske i digitalne pismenosti. [IZ DRUGIH IZVORA | vpz.hr ]