Zanimljivosti
KAŠTELA
Produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda
objavljeno: 16. ožujka 2018.

…od početka školske godine 2018./2019. Nastava bi se održavala u Osnovnoj školi Bijaći u Kaštel Novom, koja jedina u ovom trenutku ima uvjete za organizaciju navedenog programa, a prema zakonom propisanim standardima.

Nakon provedene ankete u kaštelanskim školama i vrtićima, prijavila su se 22 buduća prvaša i pet budućih drugaša koji su potencijalni korisnici cjelodnevnog (produženog) boravka u OŠ Bijaći. Dosadašnji odaziv roditelja je zadovoljavajući, što je pokazatelj da Kaštelima treba uvođenje ovakvog programa.

OŠ Bijaći bit će mjesto provođenja programa zbog prostornih mogućnosti, a boravak će sufinancirati roditelji i Grad u jednakom iznosu (po 350 kuna).

Djeca će imati tri obroka pripravljena prema normativima Ministarstva zdravstva (za oko 25 kuna mjesečno), dvije učiteljice te kvalitetno opremljene prostore u školi i oko nje za provođenje slobodnog vremena i igru. Program produženog boravka počeo bi u 7.30 sati, a završio u 16.30 sati.

Za one koji su se već prijavili, a i za sve zainteresirane, održat će se sastanak u OŠ Bijaći 22. ožujka u 18.30 sati, na kojem će roditelji moći postavljati pitanja te razgledati školu i pripadajuće prostore.

Grad Kaštela ovim putem poziva sve roditelje koji se još nisu odlučili, a razmišljaju o tome, da prijave svoju djecu. Budući da postoji mogućnost da do svih roditelja nije došla prava informacija o tome što program nudi, ovim putem želimo roditelje upoznati sa sadržajem i cijenom navedenog programa. Popunjeni upitnik roditelji mogu dostaviti e-mailom na sandra.zokic@kastela.hr ili u zgradu Gradske uprave, 4. kat. [ IZ DRUGIH IZVORA | kastela.org ]