Školska knjiga za vas
Novo na Školskom portalu
Micro:bit kutak za razrednu nastavu
objavljeno: 16. ožujka 2018.

Školska knjiga na Školskom portalu otvara Micro:bit kutak za razrednu nastavu. 

Učiteljice koje imaju bogato iskustvo rada s micro:bitom u nastavi – Marlena Bogdanović iz OŠ Tučepi i Dalia Kager iz OŠ Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici te OŠ Pavao Belas iz Brdovca sredinom svakog mjeseca donose vam tri vježbe popraćene detaljnim opisom i videomaterijalom s prijedlozima primjene micro:bita u razrednoj nastavi. Prve tri vježbe pregledajte ovdje https://www.skolskiportal.hr/kartice/microbit-kutak

Jednostavne i zanimljive igre i aktivnosti osvježit će nastavu hrvatskog jezika, matematike, prirode i društva, glazbene i likovne te tjelesne i zdravstvene kulture i učiniti je zabavnijom vašim učenicima. Osim toga, uvođenjem takve aktivnosti učenicima ćete omogućiti da na vrlo jednostavan način u učenje uključe digitalne sadržaje, ali i da upotrebom novih tehnologija primijene usvojena znanja i vještine.

Za provedbu vježbi koje ćete naći u svom Micro:bit kutku nije potrebno programiranje, dovoljno je da gotove programe preuzmete na svoj micro:bit. Videomaterijal snimljen je upravo s učenicima, koji u razredu izvode prikazane vježbe i igre, a može vam poslužiti kao primjer i pomoći vam u provođenju aktivnosti u sklopu vaše nastave.

Vjerujemo da će vas ovi prijedlozi vježbi potaknuti i na osmišljavanje svojih igara i aktivnosti u razredu te da će vam svladavanje nastavnih sadržaja uz micro:bit biti zanimljivo i motivirajuće.

Uvijek uz vas!

Školska knjiga