Zanimljivosti
KOPRIVNICA
Uspješni matematičari kod gradonačelnika
objavljeno: 29. ožujka 2018.

Riječ je o konferenciji koja se održava već desetu godinu, a mogu sudjelovati učenici u dobi od devet do 18 godina. Sastoji se od radionica, predavanja i natjecanja, i to u pet kategorija (MaTHPresentation, MaTHFaktor, MATHeatre, ScienceFaktor i MATHPoster Design Competition). Koprivničke škole, Osnovnu školu „Braća Radić” i Gimnaziju „Fran Galović”, na ovogodišnjem EuroMathu predstavljalo je 15 učenika – šest iz Gimnazije i devet iz Osnovne škole „Braća Radić”.

Mladi matematičari vratili su se s odličnim rezultatima, učenici OŠ „Braća Radić” osvojili su tri, a učenici Gimnazije dva odličja. Učenici su u Krakow išli u pratnji mentorica Mare Grašić i Bojane Habek, a osim radnog dijela imali su priliku obići kulturne znamenitosti Krakowa, posjetili su rudnik soli Wieliczku, a na povratku kući i Auschwitz.

Primanje su za uspješne matematičare održali gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnici Dario Jembrek i Ana Mlinarić. Gradonačelnik je učenicima zahvalio na predstavljanju grada sudjelovanjem na međunarodnim natjecanjima te im zaželio mnogo uspjeha u daljnjem školovanju. [ IZ DRUGIH IZVORA | koprivnica.hr ]