Zanimljivosti
KOPRIVNICA
Proslavljen 35. rođendan Pričaonice za djecu predškolske dobi
objavljeno: 6. travnja 2018.

Proslavi i velikoj Pričaonici prisustvovali su i gosti iznenađenja, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika Koprivnice, i Nikol Bali, mlada spisateljica. Budući da je Pričaonici prisustvovalo mnogo mališana, trebala je i pomoć našeg voditelja Borisa Kralja, autora slikovnica, kao i odgajateljice Branke Grudić, voditeljice Pričaonice za djecu predškolske dobi u Knjižnici.

Na samom je početku polaznicima Pričaonice i vrtićarcima Dječjeg vrtića Tratinčica, skupine Medenjaci, predstavljena važnost čitanja od najranije dobi.
Proslava ne bi bila proslava da se nisu čitale priče. I to čak dvije. „O mački, ribi i ostalima” slikovnica je koju su čitali Boris Kralj i Nikol Bali, dok su priču „Moraš donijeti šešir” čitale Melita Samoborec i knjižničarka Petra Dravinski.

Također, svi su dobili medalje „Čitaj mi” i letke s ilustracijama slikovnica koje su im preporučili njihovi knjižničari, a koje će sa svojim roditeljima moći posuditi u Dječjem odjelu Knjižnice. U pričama i slikovnicama naučimo razliku između dobra i zla te da dobro na kraju uvijek pobjeđuje – rekla nam je jedna od malih slavljenica na proslavi i time skrenula pozornost na poentu Pričaonice i čitanja. [ IZ DRUGIH IZVORA | koprivnica.hr ]