Zanimljivosti
UZ PODRŠKU EU FONDOVA U ZADRU
Pokreću Online centar za darovite učenike
objavljeno: 9. travnja 2018.

OŠ Bartula Kašića iz Zadra potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta ZadarZaDar – Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 973 127,32 kune, od kojih bespovratna sredstva iz Europskoga socijalnog fonda iznose 100 posto. Partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Grad Zadar, Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, Osnovna škola Zadarski otoci, Osnovna škola Kruno Krstić i Osnovna škola Sv. Filip i Jakov. Planirano je trajanje projekta 18 mjeseci.

Projekt ZadarZaDar usmjeren je na jačanje kapaciteta zadarskih osnovnih škola za uspostavu sustava koji će omogućiti uočavanje i utvrđivanje darovitih učenika, primjenu doživljajne pedagogije i druge oblike razvoja darovitih učenika te uspostavljanje suradničke platforme za podršku Online centar Zadar za darovite.

Grad Zadar osigurava održivost projekta, a Sveučilište u Zadru izrađuje inovativne skale za procjenu osobina darovitih učenika koje će postati predložak za sve osnovne škole u Zadru te će poslužiti svim školama u Zadarskoj županiji i šire. [ IZ DRUGIH MEDIJA | ezadar.rtl.hr ]