Digitalni sadržaj
ŠTO JE EPIC?
Mrežni izvor koji će potaknuti učenike od 12 godina i mlađe na čitanje kod kuće
objavljeno: 8. srpnja 2020.

Epic je vodeća digitalna platforma namijenjena čitanju djece od 12 godina i mlađoj. Nudi više od 40 000 popularnih, kvalitetnih naslova 250 najboljih izdavača u svijetu te na siguran način potiče dječju znatiželju i razvija dječje samopouzdanje pri čitanju.

Epic  pruža pristup velikom broju knjiga, audioknjiga, knjiga za djecu te videozapisa namijenjenih djeci i mlađim učenicima. Mogu birati naslove iz bogate kolekcije materijala za čitanje, a vi kao učitelj možete ondje napraviti svoj profil, odabrati nekoliko predmeta ili tema i dobiti preporuke za knjige na temelju interesa i razine čitalačkih vještina vaših  učenika.

Također možete izraditi individualne profile za svoje učenike, a oni se zatim mogu registrirati u vašu grupu. Zatim možete podijeliti s njima zadatke za čitanje, kvizove, aktivnosti, materijale za čitanje, pratiti njihov napredak u čitanju i još mnogo toga.

Epic podupire i čitanje na mreži, i čitanje izvan mreže (online i offline) te radi na različitim uređajima i platformama (internetu, iPadu i Androidu).

Knjižnica uključuje više od četrdeset tisuća naslova koji obuhvaćaju različite teme i predmete, od slikovnica do knjiga namijenjenih mlađim i starijim čitateljima, audioknjiga, stripova, nefikcijskih naslova, obrazovnih knjiga, videa i još mnogo toga. Epic sada također uključuje španjolske i kineske knjige, kao i dobro poznate knjige i časopise poput National Geographica za djecu, Batmana, Clifforda, Narnijskih kronika i drugih naslova.

Pogledajte video ako želite naučiti više o Epicu.

■ NAPOMENA ■ Kanada: Educational Technology and Mobile Learning kanadska je mrežna stranica (blog) koju uređuje skupina učitelja nudeći stručne sadržaje u području obrazovanja.  ■ izvornik: educatorstechnology.com