Nastava na daljinu
PODRŠKA UČENICIMA U NASTAVI NA DALJINU
Tehnike pamćenja i učenja [1.]
objavljeno: 24. ožujka 2020.

Dragi učenici, našli ste se u potpuno novoj situaciji “učenja na daljinu”. Svakodnevno dobivate nove zadatke od svojih učitelja i sve ih trebate na vrijeme riješiti.

U toj gomili zahtjeva i zadataka sigurno se dogodi trenutak kada imate osjećaj da više ne kontrolirate situaciju. Ponekad se i mi odrasli tako osjećamo.

Svjesni smo i da vam sada nedostaju vaši učitelji, razrednici koji uvijek imaju pravu riječ i znaju način. Zato smo odlučili pokušati vam pomoći i ponuditi neke sadržaje koji vam možda trenutno nedostaju.

Želja nam je da dobijete osjećaj zadovoljstva i osjećaj da vladate zadacima i gradivom te da se osjećate zadovoljno.

U procesu učenja suočavamo se s mnoštvom različitih informacija koje moraju naći svoje mjesto za pohranu kako bismo ih mogli ponovno koristiti.

PRVI VIDEO koji sam pripremila za vas pomoći će vam da osvijestite novonastalu situaciju. Pogledajte video i slijedite upute.

Ovu metodu “neurednih” mentalnih mapa i “slaganje glave“ možete koristiti uvijek kada imate osjećaj da je vaš mozak pun svega i svačega, ali i prije pisanja sastavaka, eseja, referata.

Tehnike pamćenja i učenja [2.] pogledajte ovdje

Nikolina MATOVINA HAJDUK, učiteljica razredne nastave ■ trenerica brzog čitanja i autorica metode učenja po mentalnim mapama