Nesvrstani
FILM O POTRAZI ZA SREĆOM
‘Zagreb Cappuccino’ stiže u kina
objavljeno: 17. ožujka 2015.

‘Zagreb Cappuccino’ priča je o najboljim prijateljicama u ranim četrdesetim godinama, Petri i Kiki. Petra, koja živi u Zagrebu, upravo se razvodi od svog supruga, a Kika dolazi iz Kelna kako bi joj bila oslonac i kako bi je utješila. Kika, gradska djevojka sklona tulumarenju, pokušava usmjeriti Petru kako da nastavi sa svojim životom u novonastaloj situaciji – bez supruga i obitelji. Tijekom nekoliko ispijenih šalica cappuccina i nekoliko noćnih izlazaka, saznajemo njihove strahove i probleme, upoznajemo njihovu usamljenost, nesigurnosti, ali i unutrašnju snagu.

‘Zagreb Cappuccino’ priča je o ženama koje žele biti slobodne, ali ne i usamljene. Ovo je film o potrazi za srećom, i film koji navija da glavne junakinje tu sreću do kraja priče zaista i pronađu.

Film je debitantski naslov redateljice Vanje Sviličić, scenarij potpisuju bračni par Vanja i Ognjen Sviličić. U glavnim ulogama najboljih prijateljica Kike i Petre vidjet ćemo iznimna ostvarenja poznatih hrvatskih glumica Mile Elegović i Nele Kocsis, a u sporednim ulogama su Igor Kovač i Robert Budak.

‘Zagreb Cappuccino’ premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu, gdje je i osvojio nekoliko nagrada, Zlatnu arenu za glazbu i nagradu Breza za najboljeg debitanta koja je otišla u ruke direktoru fotografije Danku Vučinoviću.

Film je nastao u produkciji Maxima filma i koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Svečana će se premijera održati 15. ožujka u kinu Europa, a široj će se publici ‘Zagreb Cappuccino’ predstaviti od 19. ožujka u CineStar kinima, a nakon toga i u Kino mreži.