Iz školskog svijeta
POZIV ZA UKLJUČENJE U
e-Dnevnik u školskoj godini 2016./2017.
objavljeno: 12. listopada 2015.

E-Dnevnik je web-aplikacija za vođenje razredne evidencije koju je razvio CARNet. U sustav je trenutno uključeno preko 900 škola uključujući područne škole. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izmijenilo je Pravilnik o sadržaju i obliku svjedodžbi i drugih javnih isprava te pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji u školskim ustanovama (NN 85/12, kolovoz 2012.) koji omogućava školama vođenje razredne knjige samo u elektronskom obliku.
Aplikacija uz sve funkcionalnosti „papirnate“ razredne knjige, pruža mogućnost jednostavne i brze izrade raznih izvještaja te lakše praćenje realizacije. E-Dnevnik je povezan s e-Maticom te se podatci iz e-Matice na početku školske godine automatski prebacuju u e-Dnevnik, a na kraju školske godine obratno. Od dodatnih funkcionalnosti izdvajamo sustav obavještavanja roditelja o izostanku učenika e-mailom te e-Dnevnik za učenike i roditelje u kojem učenici imaju pristup svojim ocjenama, bilješkama, izostancima te rasporedu pisanih zadaća i lektira, a roditelji koji posjeduju elektronički identitet iz NIAS sustava također imaju uvid u iste podatke.

  • Tehničke preduvjete za uključenje, zahtjev te sve ostale informacije potražite na web-adresi http://www.carnet.hr/e-dnevnik.
  • Za dodatne upite i informacije obratite se CARNetovoj podršci obrazovnom sustavu na e-mail adresu helpdesk@skole.hr.

Izvor: carnet.hr