Iz stranih medija
NEPROCJENJIVA VRIJEDNOST UČITELJSKOGA POSLA
Na koje ste nezaboravne trenutke osobito ponosni?
objavljeno: 20. ožujka 2023.

Američki obrazovni portal WeAreTeachers proveo je anketu upitavši učiteljice i učitelje koje trenutke iz svoje učiteljske karijere pamte s osobitim ponosom. Mnogi su se odazvali i podijelili svoje nadirljivije uspomene.

Članak Teachers Are Sharing the Proudest Moments From Their Careers and BRB, We Need a Minute objavljen je na portalu WeAreTeachers.

Mnogo je teških trenutaka vezano uz učiteljski posao – toliko da smo prilično zabrinuti za budućnost naše profesije.

No, što kada se pojave oni sjajni trenutci? Oni koje je teško nadmašiti?

Zamolili smo učiteljice i učitelje da s nama podijele nenadmašne trenutke koje su doživjeli. Izabrali smo i s vama dijelimo one koji zorno pokazuju koliko je jedinstvena naša uloga.

Vjerujemo da ćete se u pojedinim situacijama i sami prepoznati, a mogli biste se prisjetiti i osebujnih vlastitih trenutaka koje možete podijeliti s nama.

„Svake školske godine potaknem trećaše da, surađujući kao tim, naprave dvije stotie dobrih djela.

I oni stvarno naprave, a zatim to s ponosom čine i idućih godina.“

Julie R.

„Mnogi su me bivši učenici posjetili u mojoj učionici.

Komentirali su kako im je uvijek drago doći jer je to za njih jedno od najmirnijih i najsigurnijih mjesta koje poznaju.“

Maggie W.

„Moja bivša učenica spomenula me u svečanu govoru na dodjeli diploma.

Istaknula je utjecaj koji sam imala na nju i naš razred.“

Jenn G.

„Bivši učenici su mi javili da su zbog mene odlučili nastaviti svoje obrazovanje.

To je jedan od najvećih komplimenata koje sam primila. Ikad.“

Aline G.

„Majka mojega bivšega učenika bila je samohrana majka koja je morala prolaziti kroz teške trenutke podižući dvoje djece.

Ohrabrila sam ju i potaknula da poboljša svoj život. Upisala je fakultet, diplomirala, postala certificiranom učiteljicom te se zaposlila na dobro plaćenu mjestu. Jako sam ponosna na njezina postignuća.“

Jacqueline S.

„Bivša učenica kojoj sam predavala u završnim razredima osnovne škole objavila je članak o učiteljici koja joj je spasila život.

Bio je to članak o meni. Nikad to neću zaboraviti.“

Johanna T.

Za koje događaje i trenutke osjećate da vas čine osobito ponosnima u vašoj učiteljskoj karijeri? Svoje doživljaje i iskustva možete podijeliti ispod objave ovoga članka na stranicama Školskoga portala na Facebooku.

■ NAPOMENA ■ izabrala i pripremila: Snježana Mostarkić SAD: WeAreTeachers – portal koji se bavi temama školstva i obrazovanja ■ izvornik: www.weareteachers.com