Jučer-danas-sutra
Javni poziv: 300 milijuna kuna za informatizaciju škola
objavljeno: 18. prosinca 2014.

U sklopu projekta ‘e-Škole’ Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet objavila je javni poziv osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj za iskazivanje interesa za sudjelovanje u pilot projektu informatizacije hrvatskog školstva.

Javni poziv školama objavljen je na adresi www.skole.hr/e-skole/prijava. Otvoren je do 20. siječnja 2015. godine.

Projekt će biti realiziran u periodu od 2015. do 2017. godine, a i za to će biti odabrano 140 hrvatskih škola.

Pilot projekt bit će financiran iz strukturnih fondova EU, a vrijednost investicije je 300 milijuna kuna. Sve to skupa zapravo je priprema za veliki nacionalni projekt informatizacije svih hrvatskih škola koji potom slijedi 2019. i trajat će naredne četiri godine. 

Zahvaljujući ovom projektu, škole će imati na korištenje suvremene tehnologije, alate, metode i sadržaje u nastavi, čime će se poticati racionalizacija i transparentnost poslovanja kroz informatizaciju poslovnih i administrativnih procesa u školama. Škole koje će sudjelovati u pilot projektu bit će opremljene najmodernijom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom.

Sudionicama natječaja, bit će osiguran prikladan pristup internetu i odgovarajuće e-usluge, a nastavno i nenastavno osoblje dobit će potrebnu edukaciju za optimalno korištenje dostupne tehnologije i digitalnih sadržaja koji će se razviti unutar projekta, kažu u CARNET-u. 

Sutra, u petak 19. prosinca 2014.  u 12:30 sati ravnatelj CARNeta, Zvonimir Stanić održat će webinar na temu javnog poziva školama za sudjelovanje u pilot projektu. Želite li sudjelovati u webinaru, više informacija potražite na Carnetovim stranicama.

Više informacija o samom projektu dostupno je na adresi www.carnet.hr/e-skole/, a projektni tim moguće je kontaktirati na helpdesk@carnet.hr.

Izvor: CARnet