Pljesak molim
OŠ BEDEKOVČINA
Pljesak molim
objavljeno: 14. lipnja 2022.

Učenici 1. a razreda iz Osnovne škole Bedekovčina svojim časopisom Knjiga je moj najbolji prijatelj osvojili 1. nagradu na – Međunarodnom natječaju Bogatstvo različitosti.

Međunarodni likovno-literarno-novinarski natječaj Bogatstvo različitosti školski je projekt Osnovne škole Matije Gupca iz Tavankuta. Pokrovitelj je Republika Hrvatska,  Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ovim se natječajem djecu osnovnoškolskog uzrasta potiče na promišljanje o vrijednostima kulturne raznolikosti i važnosti uvažavanja drukčijega, ističući one najplemenitije osjećaje i ljudske vrijednosti. Natječaj je pokrenut 2013. kao odjek istoimenog projekta Vlade AP Vojvodine u koji je bilo uključeno i tavankutsko Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Matija Gubec, a kojim su se kroz prizmu turizma promicale vrijednosti multikulturalnosti u Vojvodini i Podunavlju.

U dosadašnjih pet održanih natječaja sudjelovali su učenici iz više europskih država: Bosne i Hercegovine, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Njemačke, Rumunjske, Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Učenici 1.a razreda OŠ Bedekovčina na ovom su natječaju sudjelovali sa svojim časopisom Knjiga je moj najbolji prijatelj koji je uredila njihova učiteljica Melita Ogrinšak.

KNJIGA je moj prijatelj.pdf

Tim su časopisom osvojili 1. mjesto u kategoriji novinarskog rada, mlađi uzrast.

Svečana podjela nagrada bila je sredinom svibnja 2022. u OŠ Matija Gubec u Tavankutu. Na dodjeli osvojene nagrade, kojom su učenici bili oduševljeni, bila je učiteljica Melita Ogrinšak.

■ Piše: Melita Ogrinšak, mag. prim. educ., učiteljica mentorica | OŠ Bedekovčina ■