Pljesak molim
STIGLO JE I PRIZNANJE GRADA
Srednja škola Bartula Kašića dobitnik Nagrade grada Paga
objavljeno: 5. travnja 2016.

Nagrada grada Paga stigla je kao znak javnog priznanja za pola stoljeća rada na odgoju i obrazovanju mladih kao i na obrazovanju odraslih kroz učenje o izradi paške čipke čime doprinosi njenom očuvanju nematerijalne kulturne baštine.
Važnost Srednje škole Bartula Kašića u Pagu naglasio ježupan Zadarske županije, Stipe Zrilić u svom čestitanju Pažanima naglasivši kako je Pag jedini otok u Zadarskoj županiji na kojem postoji srednja škola. Upravo je ta škola zalog budućnosti koje nema bez ulaganja u mlade ljude. 
O školi je govorio i paški gradonačelnik Željko Maržić, i sam bivši učenik Srednje škole Bartula Kašića, govoreći o kapitalnim projektima važnim za budućnost Paga. Najvažniji među njima je izgradnja nove srednje škole koja je, u svih 50 godina svog postojanja, smještena u prostorijama osnovne škole u Pagu. Posebnu važnost za tradiciju i kulturu u gradu Pagu predstavlja i činjenica da Srednja škola organizira i program osposobljavanja za zanimanje „paška čipkarica“ koji ima veliki odaziv među Paškinjama.
Ravnateljica Srednje škole B. Kašića, Milena Čemeljić, zahvalila je na dodijeljenoj nagradi naglasivši kako u životu svake zajednice postoje prijelomni trenuci, a svakako jedan od najvažnijih u životu našeg otoka je osnivanje srednje škole. Nagrada koju je školi dodijelio Grad Pag, u godini u kojoj škola slavi 50 godina postojanja, samo je dokaz kako smo do sad dobro i kvalitetno radili svoj posao te kako se nadamo da će se najave izrečene u govorima župana i gradonačelnika što prije ostvariti, tj. da ćemo zajedno uskoro slaviti otvorenje nove zgrade srednje škole u Pagu. [ IZ DRUGIH IZVORA | rivaon.com ]