Pljesak molim
■ OŠ ANTUNA BAUERA, VUKOVAR ■
Talentijada, mali spektakl za velike talente
objavljeno: 22. ožujka 2024.

Kažu da za dobre želje i lijepe vijesti nikada nije kasno. Pa zašto se baš danas, na Dan darovitih učenika, ne bismo prisjetili jednog važnog događaja iz OŠ Antuna Bauera u Vukovaru koji potiče djecu na razvoj različitih talenata i vještina.

Tijekom studenog, prosinca i siječnja ove školske godine mnogi su se učenici prijavili na audiciju za TALENTIJADU, autorski projekt pedagoginje Ivane Dragšić. Tjednima su imali audicije i probe, dogovaranja i planove, uvježbavanja i konkretne savjete kako biti još bolji u svom području. Bilo je pjevača, plesača, sportaša, voditelja, slikara, svirača… Neki su prošli u finale, a neki će svoje tek pokazati do kraja godine.

Talentijada, mali spektakl za velike talente, održana je u petak (2. veljače 2024. godine), u večernjim satima. Dvorana je s mnoštvom reflektora i ogromnom disko kuglom izgledala svečano, a atmosfera je bila uzbudljiva i puna iščekivanja.

U ulozi su se sjajnih voditelja našli knjižničar Zlatko Starc i vjeroučitelj Drago Iličić. Nakon pozdrava dobrodošlice predstavili su stručni žiri:  pijanistica Silvija Bauer, gimnastička sutkinja Tihana Lujev, kaskader Danijel Zmaj Novoselac, plesačica Ivona Farago i glazbenik Marijan Jovičić.

Finalisti su se skockali od glave do pete, spremni pokazati ono u čemu su najbolji. Velika pohvala za sve naše natjecatelje koji su imali hrabrosti stati pred mnogobrojnu publiku i žiri. Led je probila talentirana Lucija Vukšić odsviravši Etidu na klaviru. Zatim su fokusirani Melek Biljalov i Leon Krstić pokazali kako ozbiljno treniraju karate. Mažoretkinje Katarina Milorad, Anastazija Elez i Emily Peičević bile su rasplesane i nasmijane. Vrijedni član školskog orkestra David Mudri odsvirao je Etidu u A molu na gitari. Sve je nasmijala i rastopila simpatična Dunja Romić pjesmom Dance Monkey.

Predivna Anja Terzić na flauti je izvela skladbu Long, long ago uz korepetitora Martina Sedlaka. Marko Špehar u jednoj je minuti vješto složio tri rubikove kocke i ostavio žiri otvorenih usta. Fleksibilna Andrea Ivan, iako ne trenira nigdje, pokazala je nekoliko sjajnih gimnastičkih elemenata. Sve je raznježio Filip Grgić svojom izvedbom Hallelujah na violini i sramežljivim osmijehom, a i uz njega je bio i korepetitor Martin Sedlak. Najsitnija i preslatka natjecateljica Gloria Jurković bila je vrlo velika izvodeći gimnastiku na parteru. Najglasnije navijače i podršku cijele dvorane imao je Ilija Sabljić dok je pjevao Srce na cesti. Sve je predrasude o djevojkama razbila jednim udarcem Katja Štalmajer četirima crjepovima. Muzikalan i drag Marin Sučić na bisernici je izveo skladbu Tamburin. Samouvjerena Lea Služek oduševila je sve svojom gimnastikom na parteru i umiljatim osmijehom. Marta Mićić, prava diva,otpjevala je Rihanninu pjesmu Stay te očarala publiku i žiri.

Peteročlani se žiri povukao nakon svih izvedbi u tajnu prostoriju kako bi se dogovorio oko rangiranja natjecatelja i odabrao pobjednika. Dok su se oni znojili i raspravljali koga odabrati, publika je putem QR kodova, također, mogla glasovati za najbolju izvedbu, a pravi nam je plesni show priuštio Plesni studio Wings.

PREMA GLASOVIMA PUBLIKE prva su tri mjesta izgledala ovako:

Melek Biljalov i Leon Krstić

Lea Služek

Ilija Sabljić

PREMA GLASOVIMA ŽIRIJA natjecatelji su bili rangirani ovako:

Marta Mićić

Katja Štalmajer

Marko Špehar

Dodali su i kategoriju „Najslađa izvedba“ koja je jednoglasno zaslužila Dunja Romić.

Dakle, pobjednica večeri bila je Marta otpjevavši Rihanninu pjesmu Stay, a uz eksploziju zlatnih konfeta i poklone uručena joj je Zlatna zvijezda.

Osim Marte, nagrađeni su i svi ostali natjecatelji jer su to svojim izvedbama itekako zaslužili, a u tome su nam svojim donacijama pomogli: Školska knjiga, Alfa, Bosso, Profil-Klett, Pizzeria Kiara, Vukovarsko pub, Maestro, gospođa Biljalov, Cinestar.

Za tako veliki spektakl, iako ga zovemo mali, potreban je tim. Učenici Vid Furundžija, Vid Totar i Martin Sedlak nesebično su pomagali oko donošenja i odnošenja rekvizita. Borna Markasović Hasanec pobrinuo se da glasovanje publike ide prema planu. Oko glazbe je pomogao učitelj Danijel Služek, a oko izrade statue zvijezde učitelj Joza Mihaljev. Za uspomene su se pobrinuli videograf Saul Tikvić i fotografkinja Sonja Tomić. Konferansu je napisala učiteljica Anica Jukić.

Ja sam se pobrinula za ideju, kao i organizaciju cijele večeri uz suradnji sa psihologinjom Anom Sabljić. Hvala svima koji su sudjelovali i ravnatelju Zlatku Miliću na podršci.

■ Napisala: Ivana DRAGŠIĆ, stručna suradnica pedagoginja u zvanju savjetnika | OŠ Antuna Bauera, Vukovar  ■