Pljesak molim
TEHERAN > MEĐUNARODNA BIOLOŠKA OLIMPIJADA
U Hrvatsku stiže srebrna medalja
objavljeno: 24. srpnja 2018.

Mirna RELJIĆ (V. gimnazija, Zagreb) i Kian BIGOVIĆ VILLI (XV. gimnazija, Zagreb) osvojili su priznanja za izniman rezultat, a odličan rezultat imala je i učenica Elizabeta GEGIĆ (XV. gimnazija, Zagreb).

U pratnji učenika na natjecanje su putovale dr. sc. Andreja LUCIĆ i dr. sc. Petra CVJETKO koje su sudjelovale u odabiru učenika te zajedno sa suradnicima s Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Zagrebu pripremale gimnazijalce za natjecanje.

Međunarodna biološka olimpijada prestižno je natjecanje učenika u znanju i rješavanju složenih problema u biologiji.

Osvojio srebrnu medalju > Luka BULIĆ BRAČULJ iz III. gimnazije Split

…………………………

Na ovogodišnjoj olimpijadi, 29. po redu, sudjelovalo je 270 učenika iz 70 zemalja cijelog svijeta.

Učenici su tijekom prvog dana natjecanja rješavali četiri praktična zadatka koja iziskuju spretnost u eksperimentalnom radu, preciznost i grafičku i matematičku pismenost te znanstveni pristup u interpretaciji rezultata. Drugi dan natjecanja učenici su rješavali dva teoretska testa u trajanju od tri sata tijekom kojih je potrebna koncentracija te kreativnost u rješavanju složenih problemskih zadataka iz različitih područja biologije.

Hrvatski srednjoškolci bili su iznimno uspješni na natjecanju, a njihov odlazak na Međunarodnu biološku olimpijadu u Iran financijski je poduprlo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH. [ Hina | Fotografije: Facebook  ]