Savjeti stručnjaka
SIGURNO OKRUŽENJE NAMIJENJENO POSEBNO ZA MLAĐU DJECU
Šest odličnih internet pretraživača za mlade
objavljeno: 5. srpnja 2019.

Pozivamo vas da ih isprobate i podijelite sa svojim kolegama.

1. KidzSearch

www.kidzsearch.com

KidzSearch nudi jedinstveno rješenje za ovaj ključan problem. Kada dijete pretražuje internet putem tražilice KidzSearch.com, svi su rezultati prikazani uz pomoć Googleova načina funkcioniranja „strict”, koji prikazuje samo sigurne stranice i ne ovisi o postavkama računala ili pretraživača.

2. KidRex

www.kidrex.org

Kidrex je zabavan i siguran pretraživač za djecu. Pretraživanje KidRexom koristi se tehnologijama Google SafeSearch i Google Custom Search te ističe mrežne stranice namijenjene djeci.

3. Kidtopia

www.kidtopia.info

Kidtopia je direktorij i tražilica koja uključuje samo mrežne stranice koje su preporučili učitelji, knjižničari i obrazovni stručnjaci.

4. Teach the Children Well

www.teachthechildrenwell.com

Teach the Children Well kolekcija je poveznica na stranice koje su učitelji pažljivo odabrali za učenike kao i za njihove roditelje te druge učitelje.

5. GoGooligans

www.gogooligans.com

Ovo je pretraživač za djecu i mlade koji nudi više od 17 000 obrazovnih rezultata pretraživanja.

6. KidsClick

www.kidsclick.org

KidsClick je mrežni pretraživač koji su osmislili knjižničari koji nudi rezultate namijenjene posebno djeci.

……………
NAPOMENA

  • SAD: Educational Technology and Mobile Learning mrežna je stranica koju vodi tim kanadskih učitelja. Svrha je obrazovnoj zajednici omogućiti platformu na kojoj mogu pristupiti najboljem sadržaju vezanom za obrazovnu tehnologiju. Većina njihovih objava sastoji se od recenzija obrazovnih mrežnih alata i mobilnih aplikacija, obrazovnih dijagrama, plakata, vodiča, videomaterijala i savjeta o primjeni tehnologije u obrazovanju.
  • Izvor: educatorstechnology.com