Učitelji stvaraju
LIKOVNI MI VOLIMO [75.]
Priroda oko nas – likovna kultura u mješovitome obliku nastave
objavljeno: 21. svibnja 2020.

Naše mjesto Sveta Nedelja okruženo je jezerima jer smo smješteni uz samo korito rijeke Save (prirodno i ono kojim ona sada teče). Uz rijeku i uz jezera svoj suživot našle su mnoge ptice i kukci. Prema sadržaju rada u 3. razredu trebali smo ići na izvanučioničnu nastavu u Ornitološki rezervat Sava koji se nalazi u naselju Strmec.

Već mjesecima pričamo o pticama koje ondje borave i učenici su bili više nego spremni uživati u ljepoti i različitosti ptica.

Nastava na daljinu i trenutačni oblik mješovite nastave doveo je do toga da nikad nismo otišli u rezervat, ali to ne znači da nismo nastavili pratiti ptice i kukce svoga zavičaja.

✿ SAT LIKOVNE KULTURE  ✿ 

IZVANNASTAVNA AKTIVNOST 

UMJESTO ZAKLJUČKA

Teško da biste prepoznali koji su radovi nastali u učionici, a koji na daljinu. Može se, iako nije uvijek lako, posebno objasniti postupke i elemente u načinu izrade rada, ali trudim se, polako, korak po korak, doći što uspješnijega sata likovne kulture.

■  Radovi učenika 3. b OŠ Sveta Nedelja, nastali pod mentorstvom učiteljice Sandre VUKFotogalerija ■ Stranica za likovnu kulturuSvi radovi i pripreme Likovni mi volimo