Zanimljivosti
VINKOVCI: ODRED IZVIĐAČA ORGANIZIRAO DRUŽENJE
Indijanci zavladali gradom na Bosutu
objavljeno: 13. listopada 2015.

Kako bi sve bilo u duhu Indijanaca, za početak su se izrađivala pera kako bi imali izgled pravih Indijanaca, što je izazvalo pravo oduševljenje najmlađih.

Kako bi se označio početak, imali smo poseban pozdrav i sve je moglo započeti u jednom veselom tonu.

Bilo je tu raznih igara na sedam kontrolnih točaka. Svaka kontrolna točka nosila je jedno nagradno pero, na kraju smo imali puno malih Indijanaca s indijanskom vrpcom na glavi.

„Počinjemo s implementacijom ‘Izviđačkog puta izazova’, novog programa Saveza izviđača Hrvatske. Na početku smo krenuli u skupljanje učenika trećih razreda, gdje smo u igri Poletaraca napravili malo natjecanje u Indijanskim igrama. Cilj je ovoga svakako omasovljenje članova.“ – istaknuo je Smail Hibeljić u ime Odreda izviđača Vinkovci.

Tea Kitarović, inače jedna od voditeljica u Odredu izviđača Vinkovci, istaknula je kako trenutno imaju 60-ak članova, a svakim danom sve je više upita za nove članove, a svi oni koji se žele upisati u Odred izviđača Vinkovci mogu doći svake subote u 9.30 u prostorije Odreda izviđača Vinkovci, zgrada iza vinkovačke Pošte. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Glas Slavonije]