Zanimljivosti
ZABOK
Održana završna radionica kuhanja
objavljeno: 15. travnja 2015.

Na završnu radionicu zdravog kuhanja za djecu pozvani su i roditelji djece da vide kako njihovi mališani aktivno sudjeluju u procesu pripreme zdravih i ukusnih obroka koje kasnije mogu zajedno kuhati i u svojim domovima.  Tema završne radionice kuhanja bila su tradicionalna jela koja se svakodnevno pripremaju, ali ovaj put kombinirana sa zdravim i ekonamirnicama.

Cilj je bio pokazati djeci kako mogu svoja omiljena jela spremati na zdrav način. Za doručak djeca su degustirala domaći kukuruzni i integralni kruh s lanenim sjemenkama, slatku kašicu od rižinih pahuljica s nadjevom od jabuke i naranče te namaz od suncokretovih sjemenki. Roditelji su bili oduševljeni degustacijom i samom činjenicom da su to sve pripremila njihova djeca, uz pomoć profesorica ugostiteljskog kabineta Srednje škole Zabok Anke Ilinčić i Renate Tršinski te volonterki i volontera DND-a Zabok Danijele Jadan, Dubravke Kolarić, Mateje Štokan, Jelene Mišetić, Tomislava Jadana i voditeljice radionica zdravog kuhanja Snježane Krpes.

„Osim radionica zdravog kuhanja s djecom provode se i nove aktivnosti: obrada vlastitog eko-vrta, radionice u Osnovnoj školi K. Š. Gjalskog s ciljem izrade slogana te tiskanje plakata o zdravoj prehrani i zdravlju, izdavanje kuharice „Zdravo i fino“ i CD-a s dječjim pjesmama o zdravoj hrani koja su pisala djeca i volonterke DND-a Zabok“, rekla je tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.