Zanimljivosti
OSIJEK
Upisi budućih prvašića u predškolu do 18. prosinca
objavljeno: 10. prosinca 2015.

–Pozivamo roditelje predškolske djece koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja da upišu djecu u program predškole. Taj je program obvezan za svu djecu koja nisu bila obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja u dječjem vrtiću, a provodi se u godini prije njihova polaska u školu. – kaže Svjetlana TAKAČ, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek.

Program, u trajanju od 250 sati, provodit će se od 7. siječnja do 12. travnja 2016., od 14 do 17.30 sati. Upisi su počeli 7. prosinca i trajat će do 18. prosinca, od 8 do 14 sati, u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića Osijek, Vijenac Ivana Meštrovića 7, u čitaonici na drugom katu.

– Molimo roditelje da na vrijeme upišu dijete kako bi se ono moglo uključiti u program predškole, jer nakon isteka roka za upis neće se razmatrati zahtjevi za upis. – ističe Takač.

Obrazac zahtjeva za upis roditelji mogu preuzeti u prostorijama Dječjeg vrtića Osijek pri upisu ili na internetskoj stranici www.vrticiosijek.hr. Uz zahtjev treba priložiti sljedeću dokumentaciju: presliku izvoda iz matične knjige rođenih ili rodni list za dijete, preslike osobnih iskaznica roditelja, potvrdu liječnika o zdravstvenom stanju djeteta, nalaz i mišljenje prvostupanjskog tijela vještačenja (Centar za socijalnu skrb) o postojanju teškoća u razvoju. Roditeljski sastanak za područje Osijeka održat će se 22. prosinca u 18 sati u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića Osijek.

Inače, prošle je godine u program predškole bilo upisano 120 djece, a ove ih se godine očekuje i više jer je predškola obvezna. Izvan Osijeka najviše djece proteklih je godina pohađalo predškolu u Čepinu (dvije skupine). [IZ DRUGIH MEDIJA | glas-slavonije.hr]