Zanimljivosti
„Zvono“ obilježilo 5 godina djelovanja
objavljeno: 13. siječnja 2015.

U  Osnovnoj školi Augusta Šenoe u Zagrebu održana je  6. redovna izborne Skupština Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave  „Zvono“ kojom je zaokruženo pet godina aktivnog rada.

Udruga „Zvono“ strukovna je i neprofitna udruga učitelja razredne nastave Hrvatske koja želi okupiti zaista sve hrvatske učitelje razredne nastave.

„Zvono“ je i izraslo iz potreba učiteljske zajednice, a cilj je da svi sudjeluju na unapređenju struke i promicanju novih, suvremenih metoda rada ali i poticanje na međusobnu razmjenu iskustava. Želja je da se trajno surađuje s ustanovama, organizacijama i uspješnim pojedincima a povremenim predavanja, tečajevima i seminarima utvrđuje što je od svega korisno za profesiju učitelja razredne nastave. Internetska komunikacija omogućuje nam ne samo da se čuje učiteljska riječ iz manjih i udaljenijih sredina nego da se ona i uvažava, a jednako tako da se dobra iskustva razmjenjuju.

Na skupštini je zaključeno: u planu aktivnosti za 2015. godinu zacrtana je izmjena Statuta Udruge zbog proširenja djelatnosti  i usklađenje Statuta sa Zakonom o udrugama; aktivacija osuvremenjenih on-line tečajeva uz napomenu da će ih provoditi više članova Udruge pod vodstvom Dubravke Petković; nastavljamo i s izradom  on-line priručnika naših županija; neće izostati ni organizacija i provedba Igro-kazališnih susreta učenika u suradnji s OGFB i TZ grada Ogulina; svakako se mora ‘profesionalno posložiti’ uređenje web stranice razredna-nastava.net (Zbirke) kao i dotjerati  web stranice Udruga Zvono  nastavlja se s projektom pisanja poticajnih priča iz prosvjete pod vodstvom Sandre Vuk; a Mirjana Grubišić  s ekipom suradnika će dati svoj doprinos na dovršenje započetog projekta Glagoljaši; ustrajava se na suradnji edukacije učitelja s POU ‘Korak po korak’ i REYN-Hrvatska na promicanju prava djece depriviranih skupina, posebno Romske djece.

Svakako će se više raditi i na povećanoj aktivnost članstva sudjelovanjem u planiranim projektima Udruge „Zvono“.

Skupština  je  izabrala  vodstvo za novo, dvogodišnje razdoblje: Sandra Vuk, predsjednica Udruge; Iva Zajec,  potpredsjednica Udruge; Višnjica Šestak,  tajnik udruge; Snježana Duić, član UO i potpisnik računa Udruge; Đurđica Krtanjek, član UO. U Nadzorni odbor izabrane su: Spomenka Horvat, Dubravka Petković i Branka Pastuović

Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave „Zvono“ poziva sve učitelje razredne nastave da se učlane u Udrugu. Statut, pristupnicu i materijale o Udruzi pronaći OVDJE.