Pljesak molim
PRVA OSNOVNA ŠKOLA VARAŽDIN
Vrijedan europski projekt: uvode robotiku u nastavni proces
objavljeno: 14. prosinca 2016.

….a partneri su: škola iz Hoforsa, Švedska, i I. osnovna škola Varaždin.

Projekt traje 22 mjeseca, a započeo je u rujnu ove godine i traje do 14. srpnja 2018. godine.

Vrijednost projekta je 110.000 eura, a vrijednost bespovratnih sredstava za Prvu osnovnu školu je 34.125 eura.

Projekt uključuje edukaciju, razmjenu učitelja i učenika te nabavu opreme. Koordinator projekta I. osnovne škole Varaždin je učitelj tehničke kulture Ivica Kolarić,univ. dipl. ing., a projektni tim, osim voditelja, čine: Đurđica Želimorski, učiteljica engleskog jezika, Tea Pavičić Zajec, učiteljica razredne nastave, i Karmen Hans-Jalšovec, ravnateljica.

GLAVNI CILJ PROJEKTA je edukacija učenika u području robotike s naglaskom na radu na 3D printeru, mobilnoj robotici (Rescue, OnStage) te rad s učenicima s posebnim potrebama.

Stečena znanja, iskustva i vještine učitelji i učenici razmjenjivat će na susretima, putem Skypea, na radionicama i natjecanjima. Tijekom projekta učenici naše škole dvaput će posjetiti Švedsku 2017. godine, a jednom Italiju – 2018. godine. Ukupno će u projekt biti uključeno 20 učenika.

Za potrebe provedbe projekta odobrena su sredstva za kupnju potrebne tehnologije – 3D printera.

Rezultati projekta bit će dostupni na web stranici škole, u lokalnim medijima, na Županijskim stručnim vijećima te predstavljeni široj javnosti putem radionica.

Ovaj projekt uvelike će pridonijeti upoznavanju suvremene tehnologije, razvijanju konstrukcijskih sposobnosti, umjetnosti te matematičkih analiza na praktičnim vježbama u programiranju različitih modela mobilnih robota. [ IZ DRUGIH MEDIJA | varazdinski.rtl.hr ]