Školstvo u medijima
Koprivnica: U OŠ „Braća Radić“ projekt i publikacija „Ah, matematika!“
objavljeno: 6. ožujka 2015.

U program podrške za darovite učenike s teškoćama uključeno je 35 učenika koji sudjeluju u dodatnim socijalizacijskim, kreativnim i komunikacijskim radionicama te aktivnostima u kojima se potiče i razvija istraživačko i suradničko učenje.

Aktivnosti podrške osmišljene su i za još 120 učenika s različitim teškoćama – one koji se školuju se po prilagođenom ili individualiziranom programu, učenike Rome, inojezične učenike (Kina, Filipini) te djecu koja su zbog različitih razloga pod rizikom za razvoj problema u ponašanju.

Svi oni sudjeluju u radionicama. Organiziraju se i edukacije za učitelje za rad s ovim učenicima.U sklopu projekta nastala  je publikacija  „Ah, matematika!“ – radni listovi za djecu s teškoćama u učenju matematike koje su osmislile učiteljica Vesna Petrušić i psihologinja Vesna Auer Gregor. 

„Ah, matematika!“ namijenjena je učenicima koji imaju teškoće u učenju matematike u 1. razredu, a ovo je korak više da im se olakša razumijevanje matematičkih zadataka kao i za lakše uvježbavanje pojedinih matematičnih vještina.