Školstvo u medijima
POMOĆ ZA RAZVIJANJE INTELEKTUALNIH I KOGNITIVNIH VJEŠTINA
12 odličnih obrazovnih internetskih stranica za djecu i mlade učenike
objavljeno: 30. travnja 2018.

Od učenja o tome kako svijet oko nas funkcionira do istraživanja zanimljivosti svemira, ove su platforme idealne za uranjanje u zabavna i obrazovna iskustva učenja koja učenicima mogu pomoći da razviju svoje intelektualne i kognitivne vještine.

✿ BRAINPOP

Brain POP nudi zabavni obrazovni sadržaj u obliku animiranih videozapisa koji pokrivaju niz sadržajnih područja uključujući matematiku, sociologiju, znanost, inženjerstvo, zdravlje, umjetnosti, glazbu i još mnogo toga.

✿ DISCOVERY MINDBLOWN

Discovery MindBlown nudi niz obrazovnih izvora kojima se djeca i mladi mogu koristiti za istraživanje i učenje o svijetu. To uključuje igre, slagalice, videomaterijale, knjige, aktivnosti i niz drugih stvari.

✿ THE LAWRENCE HALL OF SCIENCE

Pristupite golemoj količini interaktivnoga obrazovnog materijala koji će djeci pomoći da nauče o znanosti. Ovdje možete pronaći praktične aktivnosti i igre koje će djecu uvesti u svijet znanosti.

 NAT GEO KIDS

Nat Geo Kids inspirira mlade avanturiste da istražuju svijet kroz poznate časopise, knjige, aplikacije, igre, videoisječke, događaje i internetsku stranicu. Ovo je jedina ovakva dječja stranica u čijem je središtu znanstvena organizacija svjetskih razmjera.

✿ PBS KIDS

PBS Kids je predan stvaranju pozitivnog utjecaja na živote djece kroz zabavu usmjerenu na kurikulum. Uz cjeloviti pristup učenju i uključivanju djece u obrazovni proces, PBD Kids služi se spektrom medija i tehnologije za izgradnju znanja, mašte, kritičkog razmišljanja i znatiželje. Uključivanjem roditelja, učitelja, skrbnika i zajednice kao partnera u učenju, PBS Kids pomaže osnažiti djecu za uspjeh u školi i životu.

✿ KODABLE

Kodable pomaže djeci da razviju vještine kodiranja i nauče informatiku. Nudi više od 70 interaktivnih lekcija. Svaka lekcija uključuje upute i vodiča, vokabular i materijal za učenike. Možete poučavati informatiku u osnovnoj školi kao vlastito sadržajno područje ili je ugraditi u matematiku, digitalno građanstvo, robotiku i druga predmetna područja.

✿ ABCYa

ABCYa nudi kolekciju obrazovnih igara i aplikacija koje su napravljene posebno za djecu. Igre su raspoređene prema različitim razinama i sadržajnim područjima.

✿ FUNBRAIN

Funbrain nudi stotine igara, knjiga, stripova i videomaterijala koji razvijaju vještine čitanja, pisanja, računanja i rješavanja problema.

✿ DOGO NEWS

Uz više od 3000 članaka o temama u rasponu od znanosti i sociologije do aktualnih međunarodnih događaja, DOGONews djecu izlaže svijetu u kojem žive i pomaže im razviti rječnik i vještine čitanja.

✿ SCRATCH

Scratch vam omogućuje da programirate vlastite interaktivne priče, igre i animacije te podijelite to s drugima na online zajednici. Scratch pomaže mladima da nauče kreativno razmišljati, sustavno prosuđivati i surađivati, a to su ključne vještine u 21. stoljeću.

✿ SMITHSONIAN EDUCATION

Smithsonian Education nudi pregršt obrazovnih materijala i izvora kojima se djeca mogu koristiti kako bi naučila o različitim temama, uključujući znanost, povijest, umjetnost, prirodu i još mnogo toga.

✿ NASA KIDS CLUB

Pomozite mladim učenicima da istraže vanjski svijet i nauče više o svemiru pomoću ovih obrazovnih aktivnosti i materijala za učenje koje je osmislila NASA.

……………………..

NAPOMENA

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne obrazovne internetske alate i mobilne aplikacije za učitelje i edukatore, a njime upravljaju predani kanadski učitelji.
  • Izvor: educatorstechnology.com