Pljesak molim
KINA: ZAVRŠENO SVJETSKO PRVENSTVO MLADIH ROBOTIČARA
Hrvatski robotičari se vraćaju sa zlatom i 3 srebra!
objavljeno: 23. srpnja 2015.

Robotičari [ovog puta] iz Zagreba, Varaždina, Budišćine i Dugog Sela su nas već pomalo razmazili. Nigdje nisu otišli na natjecanje, a da se nisu vratili okićeni medaljama.

……………..

Danas smo doznali najljepšu vijest. NAJ-VIJEST dana!

Ekipa ŠKOLSKE KNJIGE  iz Kine se vraća sa ZLATNOM MEDALJOM  U kategoriji Soccer Light u supertimovima s kineskom ekipom osvojili su PRVO MJESTO.

Ekipa ŠKOLSKE KNJIGE – CRO School book nastupila je u sastavu:

1. Filip Kuzminski, učenik 1.raz. iz Gimnazije, Varaždin

2. Matko Pribičević, učenik 3.raz. iz V.Gimnazije, Zagreb

3. Roko Parać, učenik 1.raz. iz XV. Gimnazije, Zagreb

 „Zlato za Sokeraše. Hrvatska je ove godine tek pokrenula ovu kategoriju da bi učenici koji iza sebe imaju puno robotičkih uspjeha dalje napredovali i radili nešto novo. Ovo je zahtjevna kategorija u koju je ove godine uloženo sati i sati rada. Velika zahvala roditelju Zoranu Pribičeviću koji se priključio ovom našem radu i momcima prenosio znanje. Osim Hrvatskog robotičkog saveza koji je nosioc našeg sudjelovanja na svjetskom natjecanju donacijom nam je pomogla Školska knjiga i na tome joj hvala.“ – izjavio je mentor Ivica Kolarić, za kojeg svakako valja reći da su ga u Kini upoznali svi. Sa svima se družio, svima davao podršku, savjete…. njega se pitalo za mišljenje. Svi su mu čestitali na sjajnim rezultatima, a drugi mentori redom, iz Kine, Meksika, Njemačke, Japana …. tvrde: Nema popularnijeg od Ivice!

……………..

Jučer, srijeda, 22. srpnja 2015. –  predzadnjeg dana Svjetskog prvenstva [od 17. do 23. srpnja 2015.], najprije su nas razveselili 2 x SREBROM, jer su dva puta osvojili drugo mjesto    individualno i u super-timovima    Srednjoškolska ekipa ROBOFREAK CROATION TEAM  u kojoj su nastupali ■ Matej Novosad, učenik 1. raz. iz XV. Gimnazije, Zagreb   Andro Katanec, učenik 1. raz. iz III. Gimnazije, Zagreb   i Branimir Ćaran, učenik 2.raz. iz srednje škole Dugo Selo.

……………..

Samo par desetaka minuta kasnije, za Hrvatsku nova, lijepa vijest. Opet SREBRO!

Ovog su ga puta zaslužili  Ivan Kolarić, učenik 4. raz. iz Elektrostrojarske škole Varaždin  i Janko Pribičević, učenik 8. raz. iz OŠ Pantovčak, Zagreb.To je naša ekipa HRVATSKI ROBOTIČKI SAVEZ u kategoriji Rescue Maze  [ Spašavanje pomoću toplinskih senzora u labirintu ]. 

Zlato im je ispalo iz ruku u zadnjim sekundama, jedna od prepreka, obična maramica, im se ubacila u kotače i … i osvojili su srebro!!!!

……………..

Naša osnovnoškolska ekipa HRVATSKO DRUŠTVO ZA ROBOTIKU u sastavu  Marko Pongrac, učenik 6. raz. iz OŠ Mate Lovraka, Zagreb; Nera Kuzminski, učenica 6. raz. iz 1.OŠ Varaždin, Varaždin; Patrik Sivec Starinec, učenik 6. raz. iz OŠ Budišćina, Budišćina i Jurica Jerinić, učenik 6. raz. iz OŠ Mate Lovraka, Zagreb dobila je posebno priznanje za najbolju konstrukciju – Best Hardware Solution

……………..

Filip KUZMINSKI,  Roko PARAĆ  i Matko PRIBIČEVIĆ – naši ZLATNI [nogometaši] ‘Sokeraši’ nakon sjajnog uspjeha pozvani su na natjecanje u Australiju 3. listopada 2015. – gdje u 11 sati – imaju zakazanu prvu tekmu u robonogometu između Hrvatske i Australije u našoj ambasadi u Australiji.

Od ovog našeg posjeta očekuje se dugoročna suradnja između robotičkih saveza, kaže mentor Ivica Kolarić.

……………..

Naši se zlatno-srebrni robotičari sa svojim mentorima Ivicom Kolarićem i Jelkom Hrnjić vraćaju kući u nedjelju, gdje ih se na aerodromu Pleso očekuje oko 12:45 sati.