Zanimljivosti
OŠ TOMAŠA GORIČANCA, MALA SUBOTICA
Na 7. dječjem Kranjčiću nagrađeni i učenici iz Male Subotice
objavljeno: 7. ožujka 2018.

Tema ovogodišnjeg natječaja bila je majka/Majka. Na književni natječaj javilo se 215 učenika iz 79 hrvatskih škola te 19 učenika koji su se javili samostalno. Na likovni dio natječaja javilo se 176 učenika iz 59 hrvatskih škola te 12 učenika koji su se javili samostalno.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo za književni natječaj, u sastavu Sonja TomićNada Babić i Vojmil Žic, odabralo je ukupno 65 književnih radova koji će se tiskati u zborniku. Od njih je nagrađeno 18 književnih radova (proza, poezija, igrokazi).

Za likovni dio natječaja stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu Sonja Tomić, Tomislav Buntak i Vojmil Žic te je odabralo 31 rad koji će biti tiskan u zborniku. Između njih bit će nagrađeno šest radova. Važno je napomenuti da je ovaj natječaj jedan od rijetkih gdje povjerenstvo sve radove dobiva sa zaporkom. Time je zajamčena objektivnost u pogledu odabira radova.

Iz OŠ Tomaša Goričanca iz Male Subotice nagrađena je pjesma Leone Drvenkar, 2. a, „Mama”. U zbornik ulazi i pjesma Neve Novak, 2. a, „Moja mama”. Također, od šest likovnih nagrada, čak su tri nagrađena likovna rada iz naše škole. Autori nagrađenih radova su Neva Novak, 2. a, Helena Marčec, 2. a i Julija Juras, 2. a. Učenicima je mentorica njihova učiteljica Ljiljana Rinkovec. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]